GGD
Geplaatst op: 05-01-2021 om 14:54 uur
Laatst gewijzigd op: 05-01-2021 om 15:48 uur

coronanieuws en actuele cijfers

Bekijk het laatste nieuws rondom het coronavaccin op onze vaccinatiepagina. 


Update 18 december: Landelijke testbus naar Limburg-Noord

Het aantal testen in de vier teststraten in Limburg-Noord groeit nog steeds. Om voor extra testcapaciteit te zorgen, komt de landelijke testbus naar de gemeente Peel en Maas. Deze testbus staat vanaf maandag 21 december in Panningen. Met de inzet van de bus krijgt de regio extra ruimte om inwoners te testen op het coronavirus. De testbus komt te staan op de parkeerplaats aan de Wilhelminastraat tegenover het gemeentehuis in Panningen tussen de nummers 10-14.

Afspraak maken?

Het is niet mogelijk om je te laten testen zonder afspraak. Dit kan via het landelijke nummer 0800-1202 of via www.coronatest.nl. Voor meer informatie over corona: www.ggdlimburgnoord.nl. 


Update 16 december: Vaccinatielocatie Limburg-Noord komt in Blerick

Het Kazerneterrein in Blerick wordt de centrale vaccinatielocatie voor het coronavaccin. Dit start in januari. Het terrein is bij uitstek geschikt aangezien het pal ligt naast het station Blerick en tevens goed bereikbaar met de auto. De inrichting en voorbereiding op het vaccineren is in volle gang. Lees meer over de vaccinatielocatie.


Update 10 december: vierde GGD-teststraat Venray voorziet in behoefte

Na eerdere teststraten in Venlo, Roermond en Weert, is er nu ook een in Venray. De locatie is De Voorde 40. Hier kunnen zich 450 mensen per dag laten testen. De teststraat opende 7 december.

De komst van de teststraat in Venray maakt het gemakkelijker voor bewoners in Noord-Limburg om zich te laten testen. De cijfers laten dat ook zien. Gemiddeld laten zich hier ruim 400 mensen dagelijks testen. De totale testcapaciteit in Veiligheidsregio Limburg-Noord is nu 2600.

Afspraak maken?

Het is niet mogelijk om je te laten testen zonder afspraak. Dit kan via het landelijke nummer 0800-1202 of via www.coronatest.nl. Voor meer informatie over corona: www.ggdlimburgnoord.nl.

Actuele cijfers

Dashboard vergroten

  • Via computer / laptop / tablet > Klik op de titel om het dashboard in volledig scherm te openen   (Aanbevolen)
  • Via smartphone > Vergroot het dashboard hieronder door met twee vingers over het scherm van binnen naar buiten te vegen en in te zoomen (of andersom bij het uitzoomen).

 

Verspreiding virus

Klik hier voor het dashboard

 

Testen

Klik hier voor het dashboard