GGD
Geplaatst op: 05-01-2021 om 15:02 uur
Laatst gewijzigd op: 29-11-2021 om 10:29 uur

coronatest

Heeft u klachten zoals verkoudheid, hoesten, verhoging of plotseling verlies van smaak of reuk? Laat u dan zo snel mogelijk testen op het coronavirus. Zo controleren we de verspreiding van het virus en beschermen we elkaar.

Afspraak maken

 • Bel voor een afspraak met 0800-1202
  0800-1202 is elke dag bereikbaar van 08.00 tot 20.00 uur. Houd uw burgerservicenummer (BSN) bij de hand.
 • Maak online een afspraak
  Ga naar www.rijksoverheid.nl/coronatest. U logt voor het online maken van een afspraak in met uw DigiD.
 • Zorg- en onderwijspersoneel (basis- en voortgezet onderwijs): meer informatie in verband met prioritering.
 • Wilt u uw afspraak afzeggen of verzetten? Bel dan: 088 – 11 90 011

Kinderen

Kinderen worden bij de teststraten getest met een PCR-test. Met een wattenstaafje wordt er wat slijm uit de keel- en neusholte weggenomen. Bij kinderen t/m 12 jaar is de neusafname minder diep dan gebruikelijk bij volwassenen. Deze minder diepe afnametechniek is niet pijnlijk en minder belastend voor kinderen dan de diepe afname zoals bij volwassenen.

Bij het testen van kinderen wordt uitgebreid de tijd genomen. We proberen de kinderen zo veel mogelijk op hun gemak te stellen. Lukt het niet of wil het kindje echt niet, dan wordt er geen test afgenomen. In uitzonderingsgevallen wordt alleen in de mond getest, de testuitslag is dan echter minder betrouwbaar. Kinderen worden nooit gedwongen tot een testafname. Over het algemeen verloopt het testen van kinderen zonder problemen en hebben de kinderen er weinig last van. Na het testen ontvangen de kinderen een dapperheidsdiploma.

Bijzonderheden bij kinderen jonger dan 3 maanden
- bij klachten die op Covid-19 zouden kunnen wijzen, verwijzen wij naar de huisarts voor een testafname. 
- bij een quarantaineadvies, zonder klachten, adviseren wij om niet te laten testen maar 10 dagen in quarantaine te gaan. 

Meer informatie over het testen van kinderen tot en met 12 jaar.

DigiD
Als je kind getest wordt op corona kun je sneller de uitslag zien via www.coronatest.nl als je kind een DigiD heeft. Vraag dus nu alvast een DigiD aan voor je kind via www.digid.nl/gigid-aanvragen-activeren/. Ook als je kind jonger is dan 7 jaar. Dan heb je die alvast wanneer je voor je kind een testafspraak wilt maken. Kinderen vanaf 14 jaar vragen zelf hun DigiD aan.

Doven en slechthorenden

Doven en slechthorenden kunnen bij het maken van een testafspraak de afsprakenlijn 0800-1202 ook bereiken met de KPN Teletolk. Klik hiervoor op de groene knop 'Bel met Teletolk' op deze pagina van Rijksoverheid.nl.

Een afspraak gemaakt?

Blijf tenminste thuis totdat u de uitslag hebt en ga alleen naar buiten voor de test.


Uitslag coronatest

U kunt het resultaat van de test telefonisch of online krijgen. Kijk voor meer informatie hierover op de website van Rijksoverheid.

testlocaties

Locaties testen

De locaties zijn alleen op afspraak te bezoeken. Je kunt onze testlocaties te voet, per fiets of auto bezoeken.

Adressen

 • De Voorde 40 in Venray
  (voormalige pand van Art.com)
 • Aan de Garnizoenweg 3 in Venlo/Blerick
  (Kazerneterrein)
 • Boven de Wolfskuil 14 in Roermond

 • De Bengele 7 in Nederweert 
Wie betaalt de coronatest?

De kosten voor de test worden gedekt door de werkgever en de overheid. Je hoeft daar dus niet zelf voor te betalen. De kosten van een test die wordt uitgevoerd door de GGD (het afnemen van de test, laboratoriumverwerking en uitslag doorgeven aan de arts) worden betaald vanuit het Openbare Gezondheidszorg (OGZ)-budget. De kosten voor de bedrijfsarts is voor de werkgever.