GGD
Geplaatst op: 05-01-2021 om 13:43 uur
Laatst gewijzigd op: 02-05-2022 om 10:11 uur

coronavaccinatie

Afspraak maken

Wilt u graag een (eerste, tweede) coronavaccinatie of boostervaccinatie halen? Dat kan zonder afspraak op een van onze vaccinatielocaties. Kijk voor de openingstijden of wanneer het speciale kinderuurtje is (5- 11 jaar) is verder op deze pagina.

 

Vragen over de coronavaccinatie?

 • Op de website van de Rijksoverheid vindt u veelgestelde vragen en antwoorden over de coronavaccinatie.
 • Landelijk informatienummer coronavaccinatie: 0800 - 1351 (maandag t/m zaterdag bereikbaar van 08.00 - 18.00 uur).
 • Twijfelt u? Heeft u vragen over mogelijke bijwerkingen of uw eigen ziekte beeld? Bel met een onafhankelijke dokter via de Vaccinatie Twijfeltelefoon: 088 - 7555 777 (maandag t/m vrijdag bereikbaar van 08.30 - 13.30 uur)
 • Heeft u een kwetsbare gezondheid of vragen over uw specifieke (gezondheids)situatie? Neem dan contact op met uw huisarts
 • GGD Limburg-Noord, vragen over coronavaccinatie: covidvaccinaties@vrln.nl

Vaccinatielocaties

In onze regio zijn momenteel twee vaccinatielocaties. Beide locaties zijn ook voor mindervaliden toegankelijk en er is een rolstoel aanwezig:

 • Venlo: Garnizoenweg 3 op het Kazerneterrein. Deze locatie is ingericht als test- en vaccinatielocatie. 
  - Openingstijden: woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag van 09:00 - 16:00 uur
  - Kind-vaccinatie uurtje: zaterdag van 15:00 - 16:00 uur
 • Echt: Nobelweg 19. Deze locatie vanaf zondag 15 mei is ingericht als test- en vaccinatielocatie. 
  - Openingstijden: zondag, maandag, dinsdag en woensdag van 09:00 - 16:00 uur. 
  - Kind-vaccinatie uurtje: zondag van 15:00 - 16:00 uur

Let op: tijdens feestdagen zijn bovenstaande locaties gesloten.

Boostervaccinatie

Wat is een boostervaccinatie?

Een boostervaccinatie is een extra vaccinatie bovenop de eerdere basisvaccinatie(s). Net als de eerste vaccinaties, is de boostervaccinatie voor iedereen gratis. Het is een prikkel voor het afweersysteem en bedoeld om de bescherming tegen covid-19 te versterken. De booster helpt daardoor tegen ernstige ziekte en sterfte door het coronavirus.

Voorwaarden boostervaccinatie

Er zijn drie voorwaarden voor het halen van de extra vaccinatie bij de GGD.

 • U kunt deze extra prik pas halen vanaf drie maanden na uw laatste coronavaccinatie en het moment waarop u dus volledig gevaccineerd was – óf drie maanden na uw laatste besmetting met covid-19.
 • U bent thuiswonend. Als u in een zorginstelling woont, hoeft u geen contact op te nemen met de GGD. U krijgt een uitnodiging via uw instelling en wordt daar gevaccineerd.
 • U krijgt uw extra prik twee weken voor of twee weken na een eventuele griepprik.

Zonder afspraak

Op onze vaccinatielocaties kunt u (vanaf 12 jaar en ouder) zonder afspraak terecht voor een boostervaccinatie. Wij registreren deze ook in het gele boekje. Neem uw gele boekje mee naar de vaccinatielocatie, dan schrijven wij de boostervaccinatie bij. 

Wilt u toch liever een afspraak inplannen? Dit kan op twee manieren:

 • Via de website www.coronavaccinatie-afspraak.nl kunt u 24 uur per dag een afspraak inplannen voor de boostervaccinatie. U heeft hiervoor een DigiD-inlogcode nodig.
 • Telefonisch een afspraak inplannen kan via het Landelijk Vaccinatie Afsprakennummer via 0800-7070. Dit kan iedere dag tussen 08.00 en 20.00 uur.

Welk vaccin?

U krijgt een boostervaccinatie met een mRNA-vaccin van BioNTech/Pfizer of Moderna. Dit is afhankelijk van de beschikbaarheid op de locaties. Het maakt hierbij niet uit welk vaccin u eerder heeft gekregen. U kunt niet zelf kiezen welk vaccin u krijgt.

Meer informatie over een extra (booster)prik

 Website van het RIVM

 Meer informatie over extra mRNA-prik na Janssen-vaccin en booster

 Meer informatie over de herhaalprik corona voor selecte groep

coronavaccinatie voor kinderen jongeren

Vaccinatie voor kinderen van 5 tot en met 11 jaar

Kinderen van 5 tot en met 11 jaar kunnen een coronavaccinatie krijgen bij onze vaccinatielocaties in Roermond en Venlo. Ouders (of verzorgers) van kinderen krijgen een uitnodigingsbrief van het RIVM met belangrijke informatie over de vaccinatie tegen corona. Ouders kunnen dan de GGD bellen om een afspraak te maken voor hun kind via het Landelijk Vaccinatie Afsprakennummer 0800-7070. Dit kan iedere dag tussen 08.00 en 20.00 uur. Het is ook mogelijk om zonder afspraak een vaccinatie te halen. Dit kan tijdens het kind-vaccinatie uurtje. Let op: toestemming is vereist van beide ouders als men voor een vaccinatie voor het kind komt. 

De kinderen krijgen 2 prikken met een kinderdosis van het BioNTech/Pfizer-vaccin. Op deze webpagina vindt u de antwoorden op een aantal veel gestelde vragen over de kindervaccinaties. Op deze pagina kunt u een filmpje bekijken waarin antwoord wordt gegeven op vijf vragen over de coronavaccinatie voor kinderen.

Vaccinatie voor jongeren van 12 tot en met 17 jaar

Ook jongeren van de leeftijd 12 tot en met 17 jaar kunnen zich laten vaccineren tegen het coronavirus. Het Europees Geneesmiddelen Agentschap (EMA) heeft ook de booster voor jongeren vanaf 12 jaar goedgekeurd. Het EMA vindt het vaccin van BioNTech/Pfizer voldoende veilig en effectief als boostervaccinatie voor jongeren van 12 tot en met 17 jaar.

Een afspraak maken kan via het Landelijk Vaccinatie Afsprakennummer 0800-7070. Dit kan iedere dag tussen 08.00 en 20.00 uur. Ook kunnen jongeren voor hun vaccinatie zonder afspraak naar een van onze vaccinatielocaties komen.

Vanaf 16 jaar geen toestemming van je ouders nodig

 • Ben je 16 jaar of ouder? Dan mag je zelf beslissen of je je wilt laten vaccineren.
 • Ben je jonger dan 16 jaar? Overleg eerst samen met je ouders of verzorgers, zodat je goed weet waar vaccinatie over gaat. Je mag vervolgens zelf beslissen of je je wilt laten vaccineren. Ook als jullie het niet met elkaar eens zijn hierover. Meer informatie over toestemming van je ouders vind je op de website van Rijksoverheid.
Meer informatie

Gaat u binnenkort uw coronavaccinatie halen? Bereid u goed voor en houdt rekening met het volgende:

 • Kom alleen (tenzij begeleiding noodzakelijk is);
 • Draag een mondkapje;
 • Neem uw paspoort, rijbewijs of identiteitsbewijs mee;
 • Vergeet een ingevulde gezondheidsverklaring niet;
 • Heeft u corona-gerelateerde klachten? Het is dan belangrijk dat u zich eerst laat testen.
 • Wilt u uw coronavaccinatie registeren in uw gele boekje? Neem dan ook uw gele boekje mee.