GGD
Geplaatst op: 05-01-2021 om 13:43 uur
Laatst gewijzigd op: 19-09-2022 om 09:28 uur

coronavaccinatie

Herhaalprik najaar 2022

Vanaf 19 september start een nieuwe herhaalprikronde. Iedereen vanaf 12 jaar die de basisserie heeft afgerond kan dan een herhaalprik tegen corona halen als zij daarvoor aan de beurt zijn. Dit kan vanaf 3 maanden na de laatste coronaprik of coronabesmetting. Voor de herhaalprikronde in het najaar worden de vernieuwde vaccins van BioNTech/ Pfizer en Moderna gebruikt.

Afspraak maken

Wil je graag een (eerste, tweede) coronavaccinatie halen? Dat kan zonder afspraak op een van onze vaccinatielocaties. Kijk voor de openingstijden of wanneer het speciale kinderuurtje is (5- 11 jaar) is verder op deze pagina.

Vanaf maandag 19 september is de herhaalprik op afspraak beschikbaar op onze locaties. De basis- en kindvaccinaties blijven zonder afspraak beschikbaar.

Vragen over de coronavaccinatie?

 • Op de website van de Rijksoverheid vindt u veelgestelde vragen en antwoorden over de coronavaccinatie.
 • Landelijk informatienummer coronavaccinatie: 0800 - 1351 (maandag t/m zaterdag bereikbaar van 08.00 - 18.00 uur).
 • Twijfelt u? Heeft u vragen over mogelijke bijwerkingen of uw eigen ziekte beeld? Bel met een onafhankelijke dokter via de Vaccinatie Twijfeltelefoon: 088 - 7555 777 (maandag t/m vrijdag bereikbaar van 08.30 - 13.00 uur). Of kijk op www.mijnvraagovercorona.nl.
 • Heeft u een kwetsbare gezondheid of vragen over uw specifieke (gezondheids)situatie? Neem dan contact op met uw huisarts
 • GGD Limburg-Noord, vragen over coronavaccinatie: covidvaccinaties@vrln.nl
 • Heb je prikangst? Kijk op de website www.ikhebprikangst.nl voor hulp. 

Vaccinatielocaties

Vaccinatielocaties

In onze regio zijn drie vaccinatielocaties. De locaties zijn ook voor mindervaliden toegankelijk en er is een rolstoel aanwezig. 

Let op: voor de herhaalprik heb je een afspraak nodig, voor de basis- en kindvaccinatie hoef je geen afspraak te maken. 

 • Venlo: Sint Urbanusweg 43 
  - Herhaalprik: dagelijks van 09.00 – 16:00 uur (zaterdag tot 15:00 uur) 
  - Basis- en kindvaccinatie  : zaterdag van 15.00 - 16.00 uur 

 • Echt: Nobelweg 19 
  - Herhaalprik: dagelijks van 09.00 – 16:00 uur (zondag tot 15:00)
  - Basis- en kindvaccinatie : zondag van 15.00 - 16.00 uur

 • Weert: Werthaboulevard 1
  - Herhaalprik: dagelijks van 09.00 – 16:00 uur

Vanaf maandag 3 oktober openen we ook een locatie in Venray:

 • Venray: Keizersveld 95
  - Herhaalprik: dagelijks van 09.00 – 16:00 uur
Herhaalprik

In het najaar en in de winter kan het coronavirus opleven. Iedereen van 12 jaar en ouder kan in het najaar een herhaalprik tegen corona krijgen met vernieuwde vaccins. Mensen met een hoger risico om ernstig ziek te worden door corona en zorgmedewerkers met patiënten- of cliëntencontact zijn als eerste aan de beurt. Hoe meer mensen de herhaalprik halen, hoe beter een opleving van het coronavirus kan worden afgeremd. 

Alleen op afspraak

Vanaf 19 september 2022 kunnen de mensen die aan uitnodiging hebben gehad op afspraak bij de GGD terecht voor de herhaalprik. Meer informatie over de herhaalprik is te vinden op de website van de Rijksoverheid.

Heb je een uitnodigingsbrief gehad? Je kunt nu al een afspraak maken. Dat kan online via planjeprik.nl of telefonisch via 0800-7070.

Let op de volgende punten:

 • Je kan de herhaalprik halen vanaf 3 maanden na de laatste coronaprik of coronabesmetting
 • Je bent met afspraak welkom
 • Vaccin: vernieuwde mRNA-vaccin
coronavaccinatie voor kinderen jongeren

Vaccinatie voor kinderen van 5 tot en met 11 jaar

Kinderen van 5 tot en met 11 jaar kunnen een coronavaccinatie krijgen bij onze vaccinatielocaties in Venlo en Echt. Ouders (of verzorgers) van kinderen krijgen een uitnodigingsbrief van het RIVM met belangrijke informatie over de vaccinatie tegen corona. Ouders kunnen dan de GGD bellen om een afspraak te maken voor hun kind via het Landelijk Vaccinatie Afsprakennummer 0800-7070. Het is ook mogelijk om zonder afspraak een vaccinatie te halen. Dit kan tijdens de kind-vaccinatie uurtjes. Let op: toestemming is vereist van beide ouders als men voor een vaccinatie voor het kind komt. 

De kinderen krijgen 2 prikken met een kinderdosis van het BioNTech/Pfizer-vaccin. Op deze webpagina vindt u de antwoorden op een aantal veel gestelde vragen over de kindervaccinaties. Op deze pagina kunt u een filmpje bekijken waarin antwoord wordt gegeven op vijf vragen over de coronavaccinatie voor kinderen.

Vaccinatie voor jongeren van 12 tot en met 17 jaar 

Ook jongeren van de leeftijd 12 tot en met 17 jaar kunnen zich laten vaccineren tegen het coronavirus. Het Europees Geneesmiddelen Agentschap (EMA) heeft ook de herhaalprik voor jongeren vanaf 12 jaar goedgekeurd. Het EMA vindt het vaccin voldoende veilig en effectief voor jongeren van 12 tot en met 17 jaar.

Een afspraak maken kan via het Landelijk Vaccinatie Afsprakennummer 0800-7070. Ook kunnen jongeren voor hun basisvaccinatie zonder afspraak naar een van onze vaccinatielocaties komen. Voor de herhaalprik krijg je een uitnodiging en met deze uitnodiging kun je een afspraak inplannen. 

Vanaf 16 jaar geen toestemming van je ouders nodig

 • Ben je 16 jaar of ouder? Dan mag je zelf beslissen of je je wilt laten vaccineren.
 • Ben je jonger dan 16 jaar? Overleg eerst samen met je ouders of verzorgers, zodat je goed weet waar vaccinatie over gaat. Je mag vervolgens zelf beslissen of je je wilt laten vaccineren. Ook als jullie het niet met elkaar eens zijn hierover. Meer informatie over toestemming van je ouders vind je op de website van Rijksoverheid.
 
Meer informatie

Gaat u binnenkort uw coronavaccinatie halen? Bereid u goed voor en houdt rekening met het volgende:

 • Kom alleen (tenzij begeleiding noodzakelijk is);
 • Draag een mondkapje;
 • Neem uw paspoort, rijbewijs of identiteitsbewijs mee;
 • Vergeet een ingevulde gezondheidsverklaring niet;
 • Heeft u corona-gerelateerde klachten? Het is dan belangrijk dat u zich eerst laat testen.
 • Wilt u uw coronavaccinatie registeren in uw gele boekje? Neem dan ook uw gele boekje mee.