GGD
Geplaatst op: 05-01-2021 om 14:54 uur
Laatst gewijzigd op: 24-02-2021 om 12:27 uur

Coronavirus: actuele informatie en cijfers

Updates

24 februari: Voorzichtig meer lucht tijdens de lockdown

De coronamaatregelen vragen veel van ieders uithoudingsvermogen, zowel fysiek als mentaal. Hoe langer de crisis duurt, hoe zwaarder het voor iedereen wordt. De sociale, maatschappelijke en economische effecten van de pandemie tellen na een jaar flink op.

Het kabinet blijft oog houden voor het beschermen van mensen met een kwetsbare gezondheid en het toegankelijk houden van de zorg. De Britse variant zorgt ervoor dat het aantal besmettingen per dag minder daalt dan een paar weken geleden, of zelfs toeneemt. Een derde golf lijkt onvermijdelijk.

Tegelijkertijd is nu de fase gekomen om, beperkt en weloverwogen, iets meer risico te nemen. De lockdown en de avondklok blijven tenminste tot en met 15 maart van kracht, maar de middelbare scholen en het mbo gaan vanaf 1 maart deels weer open. Daarnaast staat het kabinet vanaf 3 maart onder voorwaarden de volgende verruimingen toe: jongeren tot en met 26 jaar mogen weer samen buiten sporten op sportaccommodaties, contactberoepen mogen weer uitgeoefend worden en de detailhandel mag open voor winkelen op afspraak.

Zie voor overig nieuws het nieuwsoverzicht


Actuele cijfers

In het dashboard van de Rijksoverheid vindt u de actuele coronacijfers* op een overzichtelijke manier weergegeven.

U kunt voor meer gedetailleerde informatie ook een van de onderstaande dashboards gebruiken. Dit biedt u uitgebreide mogelijkheden om cijfers per regio of gemeente te filteren.

*Soms zit er vertraging in de melding van een ziekenhuisopname of overlijden en wordt het door ziekenhuizen niet altijd gemeld op dezelfde dag dat de opname of het overlijden plaatsvond.