GGD
Geplaatst op: 21-10-2021 om 11:46 uur
Laatst gewijzigd op: 21-10-2021 om 14:27 uur

corona - informatie voor langdurige zorginstellingen

21 oktober 2021
Op deze pagina vindt u informatie over wat te doen bij één of meerde besmettingen met het coronavirus onder cliënten/bewoners en werknemers binnen een langdurige zorginstelling (verpleeg- of verzorgingshuis of een woonvorm in de gehandicaptenzorg). 

Naast het meldformulier bij een besmetting onder cliënten of bewoners, vindt u op deze pagina links naar de meest actuele informatie betreffende contactonderzoek, testbeleid en inzet onder medewerkers en het gebruik van persoonlijke beschermingsmaatregelen in langdurige zorginstellingen. 
 
Positieve cliënt, bewoner of medewerker

COVID-19 is een meldingsplichtige ziekte groep A. Bij een positieve bevinding moet deze door de behandelend arts én door het laboratorium direct gemeld worden bij de GGD. 

Wanneer en of meerdere bewoners van een zorginstelling positief testen op het coronavirus, vragen wij u de gegevens van het bron- en contactonderzoek te delen:

  •  Vul per positieve cliënt/bewoner het formulier Bron- en Contactonderzoek in. Het ingevulde formulier kan vervolgens als bijlage aan een beveiligde mail naar ggd-bron-en-contactonderzoek@vrln.nl worden gestuurd.
  • Er kan door de GGD contact met u worden opgenomen, indien er meer informatie nodig is of in het geval van een uitbraak (≥3 besmettingen).

Informatie over het delen van gegevens met de GGD