GGD

informatie voor leerkrachten en medewerkers kinderopvang

Werkt u op een school of kinderopvang in onze regio en bent u op zoek naar informatie over het coronavirus, dan bent u hier op het juiste adres. Ook voor ouders/verzorgers met kinderen die naar school of de kinderopvang gaan, kan deze informatie interessant zijn. Hier vindt u onder andere contactgegevens van onze GGD specifiek gericht op scholen en kinderopvang. Ook vindt u hier de meest recente procedures en maatregelen over corona.

Het doel van deze pagina is om scholen en de kinderopvang snel en duidelijk te informeren over waar zij met welke vragen terecht kunnen en vaak voorkomende vragen snel te beantwoorden.
 
scholen en kinderopvang

Bij het opengaan van scholen en kinderopvang staat onze scholendesk klaar voor scholen en kinderopvang om hulp te bieden bij allerlei vragen rondom het coronavirus. Dit team gaat proactief scholen benaderen om advies te geven bij de heropening. Dat kan gaan van grootte van groepen tot aan wat te doen bij eventuele besmettingen.

Scholendesk en scholenteam
Onze scholendesk is het eerste aanspreekpunt voor scholen en kinderopvang bij vragen omtrent coronabesmettingen binnen de school of kinderopvang. De scholendesk is onderdeel van het scholenteam van onze GGD. Binnen het scholenteam werken verschillende onderdelen nauw samen, onder andere jeugdgezondheidszorg, infectieziektebestrijding en het team bron- en contactonderzoek. Het scholenteam wordt gevormd door artsen, verpleegkundigen, coördinatoren, doktersassistentes en medewerkers bron- en contact onderzoek. Het scholenteam benaderd scholen proactief in het kader van preventieve maatregelen. Dat kan gaan van grootte van groepen tot aan wat te doen bij eventuele besmettingen.

De scholendesk, onderdeel van het scholenteam, voert het bron- en contactonderzoek uit binnen de school of kinderopvang en ondersteunt bij vragen rondom corona besmettingen. Het scholenteam kan ook nazorg bieden als er vragen of problemen ontstaan als gevolg van corona besmettingen binnen de school of kinderopvang. Zo werken we samen aan de veiligheid voor kinderen en medewerkers binnen de scholen en kinderopvang.

Heeft u vragen?

Als uw school of kinderopvang vragen heeft, neem dan contact met ons op:

•    Telefonisch via 088 - 90 08 957
•    Per e-mail: scholen-opvang@vrln.nl

Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar van 9.00 - 17.00 uur.

Bereikbaarheidsoverzicht

Soort vraag

Organisatie

Telefoonnummer


E-mailadres


Algemene vragen over corona

RIVM / Rijksoverheid
0800 - 13 51
 
Kind met klachten

Beslisboom BOinK of overleg Jeugdgezondheidszorg (JGZ)

088 - 11 9 1111 of tel.nr. medewerker JGZ
 
Vragen over bron- en contactonderzoek
Scholendesk 088 - 900 89 57

scholen-opvang@vrln.nl

Vragen n.a.v. een besmetting op school
Scholendesk
088 - 900 89 57

scholen-opvang@vrln.nl

Testafspraken kinderen en medewerkers scholen en kinderopvang

Lokaal callcenter GGD
088 - 11 91 920
 

 

Bereikbaarheidsoverzicht

 

 

Testen van medewerkers en kinderen

Hieronder vindt u informatie over het testen van leerkrachten, medewerkers kinderopvang en kinderen.

Leerkrachten en medewerkers kinderopvang

Leerkrachten en medewerkers van de kinderopvang kunnen met voorrang getest worden op het coronavirus. 
Leraren en medewerkers van de kinderopvang die met voorrang een testafspraak willen maken, kunnen dit alleen telefonisch doen door te bellen naar: 088 – 11 91  920.

Kinderen

Kinderen kunnen ook getest worden wanneer ze klachten hebben. Let op: de sabbelwat/speekseltest is bij onze GGD vooralsnog niet beschikbaar. 

Bij kinderen onder de 2 jaar  nemen we alleen in de mond een monster/uitstrijk af met een wattenstaafje. Bij kinderen vanaf 2 jaar nemen we op de zelfde manier als bij volwassenen  een monster/uitstrijk af. Er  wordt dus een keel- en een neusuitstrijk gedaan. Hierbij wordt uitgebreid de tijd genomen. We proberen de kinderen zo veel mogelijk op hun gemak te stellen. Lukt het niet of wil het kindje echt niet, dan wordt er geen test afgenomen. Kinderen worden nooit gedwongen tot een testafname. Over het algemeen verloopt het testen van kinderen zonder problemen en hebben de kinderen er weinig last van. Na het testen ontvangen de kinderen een dapperheidsdiploma. Meer informatie over het testen van kinderen tot en met 12 jaar.

Meer informatie over testen: 

 

 
 
Positief geteste leerling of medewerker

Wat moet u doen als u een melding krijgt van een positieve uitslag van een leerkracht, medewerker kinderopvang of leerling?

Bij een of meerdere positief geteste kinderen of medewerkers is het belangrijk dat in eerste instantie de kinderopvang of het schoolbestuur contact opneemt  met ons om het stappenplan en de te nemen maatregelen te bespreken. 

Contactgegevens scholendesk

Telefoon: 088 - 900 89 57
Mail: scholen-opvang@vrln.nl