GGD

Cursusoverzicht

Heeft u vragen over een cursus voor scholieren en/of ouders? Neem dan contact op met de medewerkers van Jeugdgezondheidszorg. Wij zijn telefonisch bereikbaar op maandag t/m donderdag van 8.30 tot 17.00 uur en vrijdag van 8.30 tot 14.00 uur.
Telefoonnummer 088 - 11 91 111
'plezier op school'

Ga je binnenkort naar het voortgezet onderwijs? En wil je een goede start maken? Ga dan naar de zomercursus voor aanstaande brugklassers.

De aanmelding voor de cursus Plezier Op School wordt vanaf 2019 niet meer verzorgd door de GGD maar:

  • voor Midden Limburg door het CJG.
    Telefoon: 088 438 8300
  • voor Noord Limburg door Synthese
    Telefoon: 0478 517 300
'video hometraining'

Problemen met de opvoeding van uw kind? Het programma ‘video hometraining’ geeft middels korte video opnamen van alledaagse gezinssituaties ondersteuning in de thuissituatie.

Bij videohometraining komt een gespecialiseerde verpleegkundige Jeugdgezondheidszorg (JGZ) bij de ouder/verzorger thuis en maakt met een videocamera korte opnamen van alledaagse gezinssituaties. Gezamenlijk wordt bekeken wat er goed gaat en wat kan worden verbeterd. Voornamelijk op het gebied van de communicatie tussen ouders en kinderen. Hierdoor zijn ouders/verzorgers beter in staat hun kind op een positieve manier te ondersteunen.

De verpleegkundige videohometraining komt maximaal zes keer op huisbezoek.  Voor meer informatie neem contact op met de jeugdgezondheidszorg  088 – 11 91 111.
‘Kinderen van Ouders met Psychische Problemen’
Wordt je thuis regelmatig met stresssituaties geconfronteerd en heb je een ouder met een psychisch probleem of een verslaafde ouder? Kan je hierover moeilijk praten? Praat er met andere kinderen over die hetzelfde meemaken.

Er is een doe-praatgroep voor kinderen van 8-12 jaar en een groep voor jongeren van 12-16 jaar. Voor kinderen vanaf 12 jaar staat het aanbod online op de website ‘kopstoring’.  

Meer informatie of aanmelden:  Informatiepunt Vincent van Gogh.
Telefoonnummer: 0478 - 527066 (maandag t/m vrijdag 09.00 - 12.00 uur)
E-mailadres: informatiepunt@vvgi.nl.
'lang leve de liefde'
De training is bedoeld voor docenten van VMBO onderbouw en HAVO/VWO bovenbouw, die aandacht willen besteden aan het onderwerp 'relaties en sexualiteit'. Bijvoorbeeld docenten verzorging, biologie, gezondheidskunde, maatschappijleer. Maar zeker ook mentoren. Stuur voor informatie over de training een e-mail naar gezondheidsbevordering@vrln.nl.
'kriebels in je buik'
De training is bedoeld voor docenten in het primair onderwijs die  aandacht willen besteden aan het onderwerp ‘relaties en seksualiteit’. Stuur voor informatie over de training een e-mail naar het gezondheidsbevordering@vrln.nl of ga naar www.kriebelsinjebuik.nl.