GGD GGD Limburg-Noord

GGD Contactmomenten

Hieronder ziet u rond welke leeftijd wij uw kind  uitnodigen. Deze momenten sluiten aan bij de ontwikkelingsfase van uw kind en het vaccinatieschema. In overleg met u zien we uw kind vaker of minder vaak. Voor kinderen in het voortgezet onderwijs overleggen we met het kind zelf. 
telefoonnummer 088 - 11 91 111
Geplaatst op: 09-12-2016 om 10:00 uur
Laatst gewijzigd op: 19-12-2016 om 10:52 uur

GGD contactmomenten

Informatie voor ouders
Leeftijd van uw kind  Wat gebeurt er? 
3 - 7 dagen Neonatale screening: Een medewerker van geboortezorg Limburg komt thuis langs voor een hielprik en een gehoortest.
2 weken Algemene gezondheidscheck: Samen kijken we tijdens een huisbezoek naar de gezondheid en ontwikkeling van uw kind. Er is ruimte voor vragen over gezondheid, opgroeien en opvoeden
4 weken Voortgang: Samen kijken we naar de gezondheid en ontwikkeling van uw kind. Er is ruimte voor vragen over gezondheid, opgroeien en opvoeden.
2 maanden Start Rijksvaccinatieprogramma. Uw kind krijgt de eerste prikken. We kijken ook naar de gezondheid en ontwikkeling van uw kind. 
3 maanden Een prik van het Rijksvaccinatieprogramma. We kijken ook naar de gezondheid en ontwikkeling van uw kind.
4 maanden Twee prikken van het Rijksvaccinatieprogramma. We kijken ook naar de gezondheid en ontwikkeling van uw kind.
6 maanden Samen kijken we naar de gezondheid en ontwikkeling van uw kind. Er is ruimte voor vragen over gezondheid, opgroeien en opvoeden.
8 maanden Samen kijken we naar de gezondheid en ontwikkeling van uw kind. Er is ruimte voor vragen over gezondheid, opgroeien en opvoeden.
11 maanden  Twee prikken van het Rijksvaccinatieprogramma. We kijken ook naar de gezondheid en ontwikkeling van uw kind.
14 maanden Twee prikken van het Rijksvaccinatieprogramma. We kijken ook naar de gezondheid en ontwikkeling van uw kind.
2 jaar en 3 maanden Samen kijken we naar de gezondheid en ontwikkeling van uw kind. Er is ruimte voor vragen over gezondheid, opgroeien en opvoeden.
3 jaar Samen kijken we naar de gezondheid en ontwikkeling van uw kind. Er wordt ook een ogentest gedaan. Er is ruimte voor vragen over gezondheid, opgroeien en opvoeden.
3 jaar en 9 maanden

Samen kijken we naar de gezondheid en ontwikkeling van uw kind. Er wordt ook een ogentest gedaan. Ook krijgt uw kind een prik van het Rijksvaccinatieprogramma. Er is ruimte voor vragen over gezondheid, opgroeien en opvoeden.

5 - 6 jaar Op school vindt een screening plaats. We kijken naar de gezondheid en ontwikkeling van uw kind mede op basis van een door u vooraf ingevulde vragenlijst.
9 jaar
Twee prikken van het  Rijksvaccinatieprogramma. We kijken ook naar de gezondheid en ontwikkeling van uw kind.
10 - 11 jaar Op school vindt een screening plaats. We kijken naar de gezondheid en ontwikkeling van uw kind mede op basis van een door u vooraf ingevulde vragenlijst.
12 jaar (meisjes) Uw kind ontvangt een uitnodiging voor de HPV vaccinatie.
2e klas VO Er vindt een screening plaats op school. We kijken naar de gezondheid en ontwikkeling van de jongere aan de hand van een eerder ingevulde vragenlijst.