GGD
Geplaatst op: 14-06-2022 om 13:31 uur
Laatst gewijzigd op: 01-07-2022 om 10:10 uur

prenataal huisbezoek

Zwanger zijn is een bijzondere ervaring. Vragen over jouw zwangerschap en de baby kun je stellen aan de verloskundige. Soms heb je andere onderwerpen die je wilt bespreken en die misschien ook nog spelen als de baby er straks is. Onderwerpen waarbij je verloskundige en de kraamzorg niet kunnen helpen.

Bijvoorbeeld over geld, over hoe je je kind kunt opvoeden, of zorgen over ruzie met je partner of familie. Het is fijn als je deze onderwerpen al in de zwangerschap kunt bespreken. De jeugdverpleegkundige van GGD Limburg-Noord helpt aanstaande ouders uit de regio al tijdens de zwangerschap. Zo maken ouders en baby een goede start.

Persoonlijk gesprek thuis

De hulp van de jeugdverpleegkundige noemen we een prenataal huisbezoek. Dit is vrijwillig en gratis. Tijdens het persoonlijke gesprek bij je thuis kijk je met de jeugdverpleegkundige hoe het met jou en je gezin gaat. Je kunt je vragen en zorgen delen. De jeugdverpleegkundige luistert naar je, stelt vragen en kan je informatie en adviezen geven. Als er extra hulp nodig is, dan kan ze jou ook helpen. De zorg van de verloskundige en kraamzorg gaat natuurlijk gewoon door. Samen proberen de verloskundige zorg, de kraamzorg en de Jeugdgezondheidszorg jou zo goed mogelijk te steunen.

Voor wie?

Ouders uit de regio Noord- en Midden-Limburg die extra steun of hulp kunnen gebruiken ter voorbereiding op het ouderschap en de komst van de baby.

Aanmelden

Je huisarts, verloskundig of gynaecoloog kan je aanmelden voor een prenataal huisbezoek. Je kunt ook jezelf aanmelden. Vind je het prettig om de aanmelding met iemand samen te doen? Vraag hen dan om je te helpen. Als je aanmelding via een verwijzer is verlopen laat de jeugdverpleegkundige hem/haar weten of de prenatale huisbezoeken hebben plaatsgevonden.

Download hier het aanmeldformulier