GGD

Binnenmilieu thuis

Dagelijks vervuilen we de lucht binnenshuis met koken, douchen, roken en stoken. Al deze handelingen dragen bij aan een verslechtering van de binnenlucht. Dit kan een ongezonde situatie opleveren. Vragen? Bel of stuur een e-mail naar milieu@vrln.nl
Telefoonnummer 088 - 11 91 200
Gezondheidsproblemen

Een vochtige woning kan bij mensen met astma of aandoeningen aan de luchtwegen allerlei klachten veroorzaken. Denk aan benauwdheid, hoesten, hoofdpijn of chronische neusverkoudheid.

Deze gezondheidsproblemen ontstaan niet door het vocht zelf. Vooral de schimmels en huisstofmijten zijn de boosdoeners. Door onvoldoende ventilatie blijven vocht en allerlei stoffen in de woning "hangen". Vochtproblemen kunnen zich dan overal in de woning voordoen. Symptomen hiervoor zijn beslagen ramen, een muffe geur in huis en de aanwezigheid van ongedierte.

Voldoende ventileren, luchten en stoken
Voldoende en correct ventileren in alle ruimten waar mensen of dieren aanwezig zijn of waar veel vocht wordt geproduceerd zorgt voor de afvoer van vochtige lucht. Naast ventilatie is het aan te raden een tot twee keer per dag te luchten door de ramen en/of deuren even tegen elkaar open te zetten. Dan wordt alle lucht in korte tijd helemaal ververst. Een andere oplossing voor vochtproblemen is het gelijkmatig verwarmen van uw woning. Goed stoken is belangrijk, zodat het vocht in de lucht geen kans krijgt om neer te slaan op muren en meubels.
 
meer informatie