GGD
Nieuws
Geplaatst op: 09-12-2016 om 14:01 uur
Laatst gewijzigd op: 04-06-2020 om 15:27 uur

Doe de griep check!

20 februari 2020
Het griepseizoen is weer begonnen. Veel mensen krijgen last van griepachtige verschijnselen. Griep wordt vaak verward met verkoudheid.
 
  • Vraagt u zich af of u de griep heeft?
  • Wilt u weten wat u zelf kunt doen?
  • Weet u niet of u tot een risicogroep behoort?
  • Is het nodig uw huisarts te bellen?
Doe dan de Griep Check. Na enkele vragen volgt een advies voor uw specifieke situatie. De Griep Check is ontwikkeld door het Nederlands Huisartsen Genootschap, de wetenschappelijke vereniging van huisartsen in Nederland.


Coronavirus
De symptomen van het nieuwe coronavirus lijken op die van griep.De meeste patiënten met het nieuwe coronavirus komen uit de regio Wuhan of zijn in de regio Wuhan geweest. Mensen die in Nederland verkouden zijn of longklachten hebben, hoeven zich geen zorgen te maken dat ze het nieuwe coronavirus hebben. Zeker niet als ze niet recent op het vasteland China, met uitzondering van Taiwan, Macau en Hongkong, zijn geweest. De kans is veel groter dat mensen gewoon griep hebben of een ander verkoudheidsvirus.