GGD GGD Limburg-Noord
Nieuws
Geplaatst op: 18-04-2017 om 14:00 uur
Laatst gewijzigd op: 20-04-2017 om 15:18 uur

Vaccinaties ook voor landen rond de Middellandse Zee

20 april

Per jaar reizen ongeveer 1,2 miljoen mensen naar een land waar ziektes, zoals hepatitis A voorkomen. Bijna 700.000 hiervan reist naar een ‘risicoland dichtbij’, zoals Marokko en Turkije. In deze landen komt ook hepatitis A voor. Daarvan kun je ziek worden.

De prik tegen hepatitis A zit niet in het Rijksvaccinatieprogramma, wat veel mensen denken. De helft van alle kinderen gaat hierdoor ongevaccineerd op reis naar een risicoland waar hepatitis A voorkomt.

Kinderen en ook volwassenen kunnen gemakkelijk een ziekte, zoals hepatitis A, oplopen. Het is een virusziekte. Het virus kan zich na terugkomst van vakantie via de toiletten, deurklinken, kranen en handdoeken verspreiden. Hierdoor worden meer mensen ziek. Met goede voorbereidingen en een vaccinatie zijn veel gezondheidsproblemen te voorkomen.

Vergoedingen

Vergoedingen van vaccinaties zitten vaak in het aanvullend pakket. Bij het plannen van een reis is het daarom goed om rond de jaarwisseling weer eens goed naar het ziektekostenpakket te kijken.

Meer informatie

Op de website van GGD Reisvaccinaties vindt u per land de aanbevolen en verplichte vaccinaties.Kijk op de website voor meer informatie over hepatitis A. In tegenstelling tot de landelijke berichtgeving, hebben we het hepatitis A-vaccin in onze regio voldoende op voorraad. Download de app GGDreistmee.

Campagnekaart Op vakantie met uw kind