GGD
Nieuws
Geplaatst op: 29-05-2017 om 10:43 uur
Laatst gewijzigd op: 29-05-2017 om 10:53 uur

Klas 1a CITAVERDE Horst landelijke winnaar Smokefree Challenge

29 mei, 2017
Klas 1a heeft de landelijke Smokefree Challenge gewonnen! De hele klas heeft vanaf 1 november 2016 niet gerookt. Tenslotte hebben zij met een mooi filmpje de creatieve opdracht gewonnen. Maandag 29 mei krijgen zij de prijs uitgereikt door wethouder Birgit op de Laak van Gemeente Horst aan de Maas. GGD Limburg-Noord coördineert de Challenge in deze regio.

Smokefree Challenge is een klassikale niet-roken wedstrijd voor 1e en 2e klassen van het Voortgezet Onderwijs. De klassen spreken met elkaar af een half jaar niet te roken. Op 1 november tekenen alle leerlingen een contract en in januari en april geven leerlingen op een formulier aan of zij wel of niet roken. In totaal hebben 120 klassen meegedaan met de Challenge. Uiteindelijk hebben 6 klassen de wedstrijd volgehouden, waarvan er 4 ook nog een creatieve opdracht hebben gemaakt.  Deze klassen bonden de strijd aan voor de landelijke hoofdprijs: een uitstapje naar Walibi Flevo met de hele klas. De opdracht was: Maak een film over de 10 beste, leukste voordelen van niet roken, naar voorbeeld van de Venrayse vlogger Dylan Haegens.

De vier overgebleven klassen (twee van Elzendaalcollege, een van CITAVERDE Horst en een van Kandinskycollege) maakten allemaal een heel professionele film. De regiowinnaar, Klas 1a van Cita Verde Horst, is uiteindelijk ook de landelijke winnaar geworden. Een super prestatie! Bekijk hier de video.

Waarom Smokefree Challenge
De meeste rokers beginnen tussen de 12 en 16 jaar oud. Hoe jonger ze starten, hoe vaker ze blijven roken. Daarom organiseert het Trimbos de landelijke Smokefree Challenge voor 1ste en 2de klassen van het voortgezet onderwijs. In de regio Limburg-Noord coördineert GGD Limburg-Noord de Challenge.