GGD GGD Limburg-Noord
Nieuws
Geplaatst op: 13-07-2017 om 13:51 uur
Laatst gewijzigd op: 13-07-2017 om 14:19 uur

Is hier ook WiFi? Nee wel geelzucht

13 juli

Ga je binnenkort op vakantie of stage naar het buitenland? Bereid je dan goed voor. Veel jongeren ontdekken namelijk te laat dat je voor een aantal landen een reisvaccinatie nodig hebt. Haal je prik daarom ruim voor vertrek, want in landen zoals Tanzania, Laos, Indonesië en India is de gezondheidszorg zeker niet zo goed als hier in Nederland. Ga wijs op reis en laat je vakantie niet verzieken!

Reistips

  • Wil je weten of je voor jouw bestemming een vaccinatie nodig hebt? Of bijvoorbeeld malariapillen? Check het vaccinatieadvies voor jouw bestemming via http://www.prikjereis.nl/.
  • Ook al bereid je je goed voor, toch kun je het risico lopen om flink ziek te worden. Lees wat je dan kunt doen op http://www.prikjereis.nl/.
  • Een backpack of koffer is gauw gevuld. Maar voor een verre reis heb je meer nodig dan voor een citytrip maar Barcelona of Berlijn. Bekijk wat je beter bij de hand kunt houden als je diarree of andere ongemakken de baas wilt blijven: http://www.prikjereis.nl/.

Wanneer bij de GGD langs?
Last-minute je reisprik halen, is niet handig. Maak vier tot zes weken voor je vertrekt een afspraak voor het reizigersspreekuur van GGDReisvaccinaties. We bespreken dan samen jouw reisplannen. We kunnen je adviseren in welke gebieden je risico loopt. Dit kan zelfs in één land per regio nog variëren. Het is mogelijk je gelijk te laten vaccineren of om andere benodigdheden te kopen. Ga je langer dan drie maanden naar het buitenland? Kom dan het liefst minstens twee maanden voor vertrek.

#Prikjereis
Met de campagne #Prikjereis die deze week start, speelt GGDReisvaccinaties in op de belevingswereld van jongeren van 18 tot 28 jaar. Vooral sociale media worden ingezet om de jongeren de komende twee jaar te bereiken. PRIK staat in de campagne voor: Protectie, Reizen, Inenting en Kwaliteit.

Meer informatie
Volg het Instagramaccount van GGDReisvaccinaties of ga naar de speciale Facebookpagina www.facebook.com/prikjereis. Prik Je Reis is onderdeel van GGDReisvaccinaties. #Prikjereis: zo geprikt, zo gedaan!