GGD GGD Limburg-Noord
Nieuws
Geplaatst op: 08-09-2017 om 09:18 uur
Laatst gewijzigd op: 08-09-2017 om 09:42 uur

stoppen met roken in oktober? meld je aan voor gratis online support!

Landelijke campagne Stoptober

De vierde editie van Stoptober komt eraan. Stoptober geeft iedereen die wil stoppen met roken alle steun om 28 dagen niet te roken. En dat is belangrijk, want na een periode van 28 dagen niet roken, is de kans 5x groter dat je blijvend stopt met roken. Alle 25 GGD’en in Nederland doen mee aan Stoptober. Ook de GGD Limburg-Noord moedigt jou in de maand oktober extra aan en steunt jou bij het stoppen met roken.

De landelijke kick-off van Stoptober is op vrijdag 8 september 2017 in Amsterdam en vanaf 1 oktober 2017 start de 28 dagen niet-roken-reis. In de afgelopen jaren zijn al meer dan 150.000 stoppers jou voorgegaan en zij hebben met elkaar bewezen dat Stoptober werkt.

Meedoen aan Stoptober?
Vanaf 8 september 2017 kun je je inschrijven voor Stoptober via de website www.stoptober.nl en gebruik maken  van alle steun die Stoptober je te bieden heeft. Ná aanmelding kun je vanaf 28 september (met bewijs van inschrijving) de Stoptober-app downloaden De 28 dagen niet-roken-reis start vervolgens op 1 oktober.

Stoppen met roken doe je niet alleen
Voor deelnemers aan Stoptober is er een speciale gratis Stoptober-app. In deze app lees je wat stoppen met roken betekent voor je gezondheid, ontvang je dagelijkse tips en lees je wat je zoal kunt verwachten gedurende die 28 dagen. Via social media (Facebook, Twitter, Instagram) blijf je op de hoogte en sta je in contact met anderen, die hetzelfde doormaken als jij en kun je ervaringen uitwisselen. Ook kun je als deelnemer een gratis Stoptober Magazine ophalen; een blad vol inspiratie en steun tijdens Stoptober! Je leest er alles over op de website www.stoptober.nl die 8 september live gaat en waar je je kunt inschrijven, want jij doet toch ook mee?

Stoptober voor bedrijven
Naast ondersteuning voor individuele deelnemers, heeft Stoptober een speciaal aanbod voor bedrijven en organisaties die stoppen met roken bij hun medewerkers onder de aandacht willen brengen. Bedrijven kunnen via https://bedrijven.stoptober.nl promotiematerialen bestellen en trainingen aanvragen.

Initiatiefnemers
Initiatiefnemers van Stoptober in Nederland zijn het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), KWF Kankerbestrijding, de Hartstichting, het Longfonds, de Alliantie Nederland Rookvrij, het Trimbos-instituut en GGD GHOR Nederland.