GGD GGD Limburg-Noord
Nieuws
Geplaatst op: 02-11-2017 om 08:13 uur
Laatst gewijzigd op: 03-11-2017 om 08:35 uur

Week van de Positieve Gezondheid

2 november 2017
Kom en laat je inspireren

Van 2 tot en met 10 november vindt de week van de Positieve Gezondheid in Limburg plaats. Deze week biedt een grote variatie aan inspirerende activiteiten; sessies, bijeenkomsten én events rond de beweging Positieve Gezondheid. Door ons Actiecentrum Limburg Positief Gezond zijn, samen met andere partners, tal van bijeenkomsten over de beweging naar positieve gezondheid, met voorbeelden uit Limburg georganiseerd. Kom en laat je inspireren!

Uitlopende activiteiten
Tijdens deze week worden door heel Limburg uiteenlopende activiteiten; sessies, bijeenkomsten en events georganiseerd. In de meeste gevallen ben je van harte welkom. Ben je geïnteresseerd in het concept, wil je horen hoe anderen hiermee bezig zijn of wil je liever zelf aan de slag. Kom dan naar een van de gratis bijeenkomsten of inspiratiesessies in de provincie.

Positieve gezondheid
Positieve Gezondheid gaat over hoe wij veerkrachtig en betekenisvol kunnen leven. Positieve Gezondheid gaat niet uit van ziekte en hetgeen niet goed gaat, maar vertrekt vanuit hetgeen er wél goed gaat. Positieve Gezondheid kijkt naar het lichamelijk, psychisch en spiritueel functioneren, als ook naar de kwaliteit van leven, maatschappelijke participatie en dagelijks functioneren.

Actiecentrum ‘Limburg Positief Gezond’
Het Actiecentrum is een belangrijke stap in het streven van Provincie Limburg om de eerste Positieve Gezonde provincie van Nederland te zijn. In het Actiecentrum werkt GGD Limburg-Noord samen met de Provincie Limburg, GGD Zuid Limburg, Huis voor de Zorg, Hogeschool Zuyd, het Institute for Positive Health, gemeenten en zorgorganisaties samen aan vitale en gezonde Limburgers, die volop meedoen en meetellen, vanuit het concept Positieve Gezondheid.

De website Limburg Positief Gezond is bedoeld voor alle Limburgers: zowel zij die actief en gezond leven, als ook de mensen met een beperking, ziekte of met een zekere afstand tot de actieve maatschappij. Iedereen kan hier inspiratie opdoen. Zo is deze website interessant voor professionals in de zorg, maar ook voor professionals in sociale en maatschappelijke beroepen.

De zelftest op de website van Limburg Positief Gezond laat zien hoe u zelf vindt dat het met u gaat. Met de uitkomst kunt u vervolgens aan de slag, eventueel met (professionele) hulp of met behulp van apps.