GGD GGD Limburg-Noord
Nieuws
Geplaatst op: 20-11-2017 om 12:09 uur
Laatst gewijzigd op: 20-11-2017 om 12:42 uur

Week van de kindermishandeling

20 november 2017

Deel je zorgen
Als je te maken krijgt met geweld in huiselijke kring kun je daar altijd wat aan doen. Of het nu om jezelf gaat of om iemand anders. Of je nu vermoedens hebt, of het zeker weet. Je zorgen delen is een belangrijke eerste stap. Deze website is er om je te helpen naar de eerste stap naar hulp en advies: https://www.vooreenveiligthuis.nl/.

Wat kun je doen als hulpverlener?
Veel problemen vinden plaats achter de voordeur. Vaak spelen er meerdere problemen binnen één gezin waarbij meerdere hulpverleners betrokken zijn. Wat doe je dan als hulpverlener om het onzichtbare zichtbaar te maken? In dit filmpje deelt aandachtsfunctionaris Maaike Brunekreef haar tips. ‘Kijk naar wat je wél kunt doen. Durf écht te kijken, want twee zien er meer dan één.’

Ga voor meer informatie naar de website van de Week tegen de Kindermishandeling.