GGD GGD Limburg-Noord
Nieuws
Geplaatst op: 08-02-2018 om 13:36 uur
Laatst gewijzigd op: 14-02-2018 om 09:45 uur

IkPas Zet je alcoholgebruik op pauze

8 februari, 2018

Vanaf 14 februari zetten verschillende Nederlanders hun alcoholgebruik op pauze. Ook in Noord en Midden Limburg betekent dit dat veel mensen na de carnaval of vanaf 1 maart 30 of 40 dagen geen alcohol drinken.

GGD Limburg-Noord ondersteunt de landelijke IkPas-campagne en hoopt dat deelnemers op de langere termijn minder alcohol drinken. Gonnie Staaks, consulent Gezondheid en Veiligheid GGD Limburg-Noord beveelt iedereen aan om mee te doen: ‘Door tijdelijk geen alcohol te drinken merk je welke rol alcohol (vaak onbewust) in je leven speelt. Door mee te doen met IkPas doorbreek je vastgeroeste patronen en is alcohol niet meer vanzelfsprekend.’

Wat levert IkPas op?
Veel deelnemers van IkPas ervaren naast het structureel minder drinken van alcohol ook positieve lichamelijke veranderingen; ze voelen zich fitter en scherper, slapen beter, vallen af en hebben een betere huid.

Enkele voordelen: 54.3% van de deelnemers voelt zich fitter, 40% slaapt beter, 20% valt af en 38% heeft geld bespaard. Ruim 65% van de deelnemers is zich bewuster geworden van de rol die alcohol in hun leven speelt, 43.5% heeft het gevoel een gewoonte te hebben doorbroken en 43.7% kan beter nee zeggen tegen alcohol.

IkPas 2018
IkPas is een jaarlijks terugkerende actie, die wordt georganiseerd door Stichting Positieve Leefstijl met ondersteuning van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Op 14 februari 2018 start de 40 dagen actie, die gelijkloopt met de traditionele vastentijd en duurt tot en met 25 maart. De 30-dagen actie loopt van 1 maart tot en met 30 maart 2018. Iedereen die mee wil doen en de voordelen zelf wil ervaren kan zich inschrijven voor IkPas 2018 via www.ikpas.nl/inschrijven.