GGD GGD Limburg-Noord
Nieuws
Geplaatst op: 06-04-2018 om 11:28 uur
Laatst gewijzigd op: 06-04-2018 om 11:31 uur

Ook buitenlesdag op Limburgse scholen

6 april, 2018

Dinsdag 10 april is de Nationale Buitenlesdag. Leerkrachten hebben zich hier massaal voor aangemeld: leerlingen van meer dan 2262 scholen door het hele land krijgen op deze dag buiten les. In Noord- en Midden Limburg doen in totaal meer dan 65 scholen mee.

Buitenles is goed voor de ontwikkeling van kinderen. Gonnie Staaks, consulent gezondheid en veiligheid GGD Limburg-Noord: ‘Door lessen buiten te geven, krijgen kinderen frisse buitenlucht en daglicht. Hierdoor zijn ze fitter en zitten ze lekkerder in hun vel. Dit heeft mogelijk ook een positief effect op het leervermogen van kinderen’. Ook bieden buitenlessen kansen voor uitdagend onderwijs.

GGD Limburg-Noord ondersteunt het initiatief van Jantje Beton en IVN (Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid).

Weten welke scholen meedoen? > Overzicht