GGD GGD Limburg-Noord
Nieuws
Geplaatst op: 06-06-2018 om 16:27 uur
Laatst gewijzigd op: 06-06-2018 om 16:37 uur

Ouders opgelet: een doek over de kinderwagen is levensgevaarlijk

6 juni, 2018

Je staat er misschien niet bij stil, maar een doek over de kinderwagen om je kind koel te houden is levensgevaarlijk. De temperatuur in de kinderwagen kan binnen 30 minuten oplopen van 22 tot 34 graden Celsius. De baby kan dan last krijgen van oververhitting en uitdroging.

Dit bericht gaat over het volledig afsluiten van de kinderwagen door middel van hydrofile luiers en eigen gemaakte doeken.


Wat kun je dan wel doen om je kind te beschermen tegen de zon én de hitte?

In verband met de hitte adviseren we ouders om hun kindje dunne, luchtige kleren aan te trekken. Vanwege de zon is het verstandig om in de schaduw te wandelen en de heetste momenten van de dag te vermijden. Is er geen schaduw? Dan kun je de kap van de kinderwagen naar beneden doen en een parasol gebruiken. Zo krijgt je kindje de meeste ventilatie. Tot slot kan het geen kwaad extra alert te zijn en regelmatig te checken of de baby het niet te warm heeft.