GGD
Nieuws
Geplaatst op: 04-06-2018 om 15:31 uur
Laatst gewijzigd op: 26-07-2018 om 15:08 uur

Voorzorg: Zwanger, jonger dan 25 jaar en een steuntje in de rug nodig?

4 juni, 2018

Ben je voor de eerste keer zwanger, ervaar je problemen en kun je een steuntje in de rug gebruiken dan is Voorzorg misschien wel iets voor jou. ‘VoorZorg’  helpt je intensief op weg bij jouw leven samen met  je kindje. VoorZorg begint zo vroeg mogelijk in de zwangerschap en loopt door totdat je kind twee jaar oud is. Voorzorg wordt aangeboden in alle gemeenten in Midden Limburg


Huisbezoeken
Een jeugdgezondheidszorgverpleegkundige van GGD ondersteunt je thuis tijdens de zwangerschap. Zij biedt je alle noodzakelijke informatie en steun gericht op jouw wensen. Ook na de geboorte kan zij die steun blijven geven. Ze vraagt hoe het met je gaat, of geeft je nuttige informatie. Mensen die belangrijk zijn voor je kunnen betrokken worden. Onderwerpen die jij belangrijk vindt kunnen tijdens de huisbezoeken worden besproken. bijv. je relatie, een fijn thuis, werk of opleiding, etc.  Onderwerpen die je tijdens de huisbezoeken kunt bespreken:

- gezondheid tijdens de zwangerschap;
- voorbereiding op de bevalling;
- verzorging van je kind;
- je relatie
- werken naast het moederschap;
- wennen aan je kind.

Gratis
VoorZorg wordt gratis aangeboden aan moeders die deze extra steun in de rug kunnen gebruiken. Het is aanvullend op de zorg die de verloskundige, de kraamzorginstelling en het consultatiebureau standaard bieden.

Meer informatie
Heb je interesse, informeer dan eens bij de verpleegkundige: voorzorg@vrln.nl

Website VoorZorg

Folder VoorZorg