GGD GGD Limburg-Noord
Nieuws
Geplaatst op: 25-03-2019 om 13:33 uur
Laatst gewijzigd op: 25-03-2019 om 13:46 uur

Campagne Tuberculosebestrijding

25 maart 2019

Gisteren, zondag 24 maart, was het Wereld Stop Tuberculose Dag. Tevens het startsein voor een nieuwe campagne in de strijd tegen de meest dodelijke infectieziekte ter wereld. ‘Wij laten TBC een poepie ruiken’ is de slogan waarmee het KNCV Tuberculosefonds dit jaar aandacht vraagt voor een bijzondere innovatie: een poeptest waarmee tuberculose (TBC) bij kinderen pijnloos en gemakkelijk kan worden opgespoord. Voorheen kon dit alleen door middel van een pijnlijke methode, die traumatiserend is voor ouders, kinderen en artsen.

TBC eist jaarlijks meer levens dan HIV, ebola en malaria samen. Ruim 4.000 mensen, van wie 640 kinderen, sterven iedere dag aan TBC. Onnodig, want het is te genezen. De poeptest die door KNCV Tuberculosefonds werd ontwikkeld, kan helpen om veel kinderlevens te redden.

Lees meer  over de campagne ‘Wij laten TBC een poepie ruiken’.

Meer informatie over tuberculose.