GGD GGD Limburg-Noord
Nieuws
Geplaatst op: 02-04-2019 om 15:59 uur
Laatst gewijzigd op: 02-04-2019 om 16:30 uur

Geslaagde informatieavond HPV-vaccinatie op Bouwens

2 april 2019

Gisteravond organiseerden we, op initiatief van leerlinge Roos Bouwmeester, een informatieavond op de middelbare school Het Bouwens in Panningen. We gingen in gesprek met medeleerlingen van Roos en hun ouders over de HPV-vaccinatie.

Roos kwam met dit idee, omdat zij het belangrijk vindt en merkte dat klasgenootjes vragen en soms twijfels hebben over de vaccinatie tegen baarmoederhalskanker. Gisteravond gingen we in gesprek met leerlingen en ouders over de HPV-vaccinatie, die weer vanaf maandag 8 april gegeven wordt in onze regio. Na afloop leek het dat de twijfel bij veel aanwezigen over de vaccinatie  weggenomen was.

Overleden aan baarmoederhalskanker
Ook aanwezig was dhr. W. Koopmans en zijn echtgenote. Hij vertelde het aangrijpende verhaal van hun dochter, Eveline Koopmans, die drie jaar geleden overleed aan baarmoederhalskanker. De familie Koopmans wil zo graag een steentje bijdragen en jonge meiden wijzen op het belang van een goed overwogen besluit over de HPV-vaccinatie.

Meer informatie
Lees meer in het artikel 'Meiden moeten zelf nadenken over vaccinatie'. Ga voor vragen en meer informatie naar de website van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Of naar JouwGGD.nl. Hier kun je ook (anoniem) vragen stellen via chat.