GGD GGD Limburg-Noord
Nieuws
Geplaatst op: 10-04-2019 om 15:48 uur
Laatst gewijzigd op: 10-04-2019 om 16:16 uur

Nieuwe GGD Locatie Craneveld feestelijk geopend

10 april, 2019

Woensdagmiddag 10 april was het feest aan de Hogeweg 99 in Venlo. De nieuwe GGD locatie in het pand van de apotheek en huisartsenpraktijk Craneveld werd officieel geopend.

Wethouder Schatorjé (gemeente Venlo) sprak de ketenpartners en medewerkers van de GGD trots toe. Ook Henk Janssen, adjunct Directeur Publieke Gezondheid is blij: ‘De prachtkans die zich voordeed om op deze plek een toekomstbestendige JGZ locatie te realiseren is met beide handen aangegrepen’.

Na de toespraak was het officiële moment daar. Samen het stagiair Sem knipte wethouder Schatorjé het lintje door. Daarna kregen alle bezoekers de gelegenheid om het pand te bewonderen en te genieten van een hapje en een drankje.

Samenvoeging consultatiebureaus
Op de GGD locatie Craneveld zijn de consultatiebureaus Withuis en Zuidpilaar samengevoegd. GGD Limburg-Noord is blij met het pand. Het is nu één volwaardige 0-18 jaar accommodatie op een nieuwe centrale plek in Venlo.

Het pand oogt frisser en ruimtes hebben meer daglicht. Ook is er extra aandacht besteed aan voldoende parkeergelegenheid en moderne informatiedeling. De locatie is ingericht met o.a. aansprekende narrowcasting. Dit is het uitzenden van informatie op beeldschermen gericht op een specifieke doelgroep. Kortom: met dit gebouw heeft de GGD Limburg-Noord weer een stap gezet naar een toekomstbestendige publieke gezondheid!

Ouders en kinderen kunnen op de nieuwe locatie terecht voor alle gezondheidsvragen. Naast de vaste contactmomenten en inloopspreekuren biedt de GGD ook advies en hulp zonder dat men fysiek naar de locatie hoeft te komen. Denk aan onder andere de (anonieme) chat via jouwggd.nl. 

Foto: Wethouder Schatorjé en stagiair Sem knippen het lintje door.