GGD GGD Limburg-Noord
Nieuws
Geplaatst op: 01-10-2019 om 15:36 uur
Laatst gewijzigd op: 01-10-2019 om 15:39 uur

Inbraak veroorzaakt datalek

1 oktober, 2019
Tijdens een woninginbraak in de nacht van zaterdag op zondag,  zijn naast persoonlijke bezittingen, ook documenten en digitale apparatuur van GGD Limburg-Noord ontvreemd. Dit heeft een datalek veroorzaakt.

Het datalek betreft documenten, waarin handgeschreven aantekeningen staan over kinderen en hun ouders. Deze zouden nog deels verwerkt moeten worden in de digitale omgeving van de GGD. De aantekeningen waren, volgens interne procedures en afspraken, opgeslagen in een goed afgesloten omgeving. De digitale apparatuur is direct op afstand geblokkeerd, zodat de digitale gegevens veilig zijn gesteld.

Verdere afhandeling

Van de inbraak is aangifte gedaan bij de politie. Ook is het incident bij de Autoriteit Persoonsgegevens gemeld. Natuurlijk zijn alle mogelijk gedupeerden, het gaat om maximaal 10 personen, telefonisch en per brief geïnformeerd over dit incident. Hen is gevraagd alert te zijn op mogelijk onrechtmatig gebruik van hun persoonlijke gegevens. Daarnaast is een contactpersoon aangewezen om hen te begeleiden bij vragen. GGD Limburg-Noord, onderdeel van de Veiligheidsregio Limburg-Noord, gaat haar afspraken en procedures met betrekking tot bescherming van persoonsgegevens opnieuw tegen het licht houden.