GGD
Nieuws
Geplaatst op: 05-02-2020 om 14:16 uur
Laatst gewijzigd op: 29-06-2020 om 16:31 uur

IkPas: 40 dagen geen druppel alcohol

5 februari, 2020

Vanaf 26 februari zetten veel Limburgers hun alcoholgebruik op pauze. Dit betekent dit dat veel mensen na de carnaval, gedurende de vastentijd tot en met 5 april,  40 dagen geen alcohol drinken. Ga ook de uitdaging aan!

Door je alcoholgebruik tijdelijk te pauzeren word je je bewuster in het maken van een keuze om wel of niet alcohol te drinken. Veel deelnemers van IkPas ervaren naast het structureel minder drinken van alcohol ook positieve lichamelijke veranderingen; ze voelen zich fitter en scherper, slapen beter, vallen af en hebben een betere huid.

Zien drinken doet drinken
Wanneer ouders en andere volwassenen alcohol drinken waar kinderen/jongeren bij zijn, heeft dit invloed op de opvattingen over alcoholgebruik en daarmee op het toekomstige drinkgedrag van deze kinderen/jongeren. Door mee te doen met IkPas kunnen ouders/grootouders laten zien dat ze bewust met alcohol omgaan

Gonnie Staaks, adviseur publieke gezondheid GGD Limburg-Noord, beveelt iedereen aan om mee te doen: ‘Door tijdelijk geen alcohol te drinken merk je welke rol alcohol (vaak onbewust) in je leven speelt. Door mee te doen met IkPas doorbreek je vastgeroeste patronen, is alcohol niet meer zo vanzelfsprekend en geef je het goede voorbeeld aan je kinderen/kleinkinderen’.

Meedoen!
Iedereen die mee wil doen en de voordelen zelf wil ervaren kan zich inschrijven voor IkPas 2020 via www.ikpas.nl/inschrijven.
Bij inschrijving is er de mogelijkheid om een account aan te maken bij IkPas voor een eigen gepersonaliseerde IkPas-omgeving. Daarin is te vinden:
•    De IkPas-coach: een persoonlijke vraagbaak die je kunt inroepen als je vragen hebt over IkPas of als je bijvoorbeeld wat advies nodig hebt voor op moeilijke momenten. De IkPas-coach staat voor je klaar! Ontvang je graag wekelijks een nieuwsbrief, wil je dagelijks van ons horen of juist vaker of minder vaak? Je stelt zelf in hoe vaak je contact wilt.

IkPas is een jaarlijks terugkerende actie, die wordt georganiseerd door Stichting Positieve Leefstijl met ondersteuning van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.