GGD
Nieuws
Geplaatst op: 24-03-2020 om 12:38 uur
Laatst gewijzigd op: 24-04-2020 om 15:04 uur

Vaccinaties voor kinderen t/m 14 maanden gaan door

24 maart, 2020

Heb je een afspraak met je kind op het consultatiebureau voor  vaccinaties? Dan is het erg belangrijk om naar deze afspraak te komen.

Ondanks het coronavirus gaan de afspraken voor een vaccinatie van je kind (t/m 14 maanden) gewoon door. Het is belangrijk dat je de vaccinaties komt halen. Vaccinaties bieden je kind bescherming tegen besmettelijke infectieziektes en zorgen voor voldoende opbouw van de basisimmuniteit. Hiermee voorkomen we dat deze ziektes weer opduiken. Kom de vaccinaties op tijd komt halen, zodat je kind of je omgeving niet ziek wordt. Door vaccinaties vermindert de weerstand van je kind niet en is de kans op het coronavirus dus niet groter.

Let op: Kom maar met 1 persoon als begeleider en neem geen andere kinderen mee. Heb jij of je kind klachten van neusverkoudheid (niezen of loopneus), keelpijn, hoesten of koorts? Blijf dan thuis en maak een nieuwe afspraak. Heb je op dit moment zelf klachten, maar je kind niet? Kijk dan of iemand anders met je kind kan langskomen. 

Meer informatie

 Bekijk dit overzicht om te zien welke afspraken van de jeugdgezondheidszorg wel of niet doorgaan.

 Veelgestelde vragen en antwoorden over de vaccinaties voor je kind en het coronavirus.

 Heb je en andere vraag? Bel dan met team Jeugdgezondheidszorg: 088 119 1111.