GGD
Nieuws
Geplaatst op: 17-03-2020 om 15:56 uur
Laatst gewijzigd op: 02-06-2021 om 20:08 uur

Jeugdgezondheidszorg in coronatijd

2 juni, 2021

GGD Limburg-Noord werkt volgens de maatregelen die nodig zijn in verband met het coronavirus. Dit betekent dat contact met ouders, kinderen en jongeren blijft doorgaan, maar dat er gekeken wordt hoe dit individueel vorm te geven. Waarbij zoveel mogelijk rekening gehouden wordt met wat wenselijk is, wat nodig is en wat mogelijk is met inachtneming van de maatregelen.  

Welke afspraken gaan wel/niet door?

Veel afspraken gaan gewoon door. Het kan wel zijn dat je in plaats van een afspraak op het consultatiebureau of GGD-locatie telefonisch contact hebt met de jeugdarts of jeugdverpleegkundige. Het is ook mogelijk dat we een vragenlijst sturen en aan de hand daarvan bekijken of extra contact wenselijk is. 

De contacten voor de zuigelingen in de leeftijd tot 15 maanden gaan door. Alleen het inloopspreekuur (weeguurtje) bieden we al sinds het begin van de corona niet meer aan. Heb je zorgen over het gewicht van je kind neem dan telefonisch contact met ons op. Voor de peuters en kleuters worden sommige contactmomenten uitgesteld tot het najaar. Het contactmoment voor kinderen van 3,5 tot 4 jaar vervalt. Hiervoor in de plaats wordt je kind uitgenodigd voor de vaccinatie DKTP.  

Voor kinderen op de basisschool en het voortgezet onderwijs gaan de onderzoeken op scholen nog niet door. Alle andere afspraken wel. 

Richtlijnen bezoek GGD locatie
Als je voor een afspraak naar ons toekomt let dan op de volgende richtlijnen:

  • Kom niet naar de GGD locatie als je koorts hebt, verkouden bent, snotterig en/of moet hoesten.
  • Kom niet naar de GGD locatie met je kind als je kind koorts heeft, verkouden is, snotterig en/of moet hoesten.
  • Heb je zelf ziekteverschijnselen, maar je kind niet? Kijk dan of iemand anders, die geen klachten heeft, met je kind kan langskomen. Geen mogelijkheden? Blijf dan thuis en stel de afspraak uit.
  • Kom maar met 1 persoon als begeleider, broertjes en zusjes mogen eventueel wel weer mee.  
  • Op de GGD locatie nemen wij ook extra maatregelen. We ontsmetten voorwerpen als deurklinken, onderzoeksmaterialen en boxen regelmatig, we vragen ouders
    en jongeren om de handen te wassen en we zorgen ervoor dat er genoeg ruimte is in de wachtkamer om voldoende afstand te nemen van anderen.

Vragen of zorgen over je kind?
We willen benadrukken dat we er nog steeds elke dag willen zijn voor het gezond opgroeien van alle kinderen die bij ons in zorg zijn. Heb je vragen of zorgen over je kind? Neem dan telefonisch contact met ons op via: 088- 119 1111. Team Jeugdgezondheidszorg (0-18 jaar)

Informatiebrieven corona: