GGD
Nieuws
Geplaatst op: 17-03-2020 om 15:56 uur
Laatst gewijzigd op: 23-11-2020 om 15:55 uur

Jeugdgezondheidszorg in coronatijd

2 juli, 2020

GGD Limburg-Noord werkt volgens de maatregelen die nodig zijn in verband met het coronavirus. Dit betekent dat contact met ouders, kinderen en jongeren blijft doorgaan, maar dat er gekeken wordt hoe dit individueel vorm te geven. Waarbij zoveel mogelijk rekening gehouden wordt met wat wenselijk is, wat nodig is en wat mogelijk is met inachtneming van de maatregelen.  

Welke afspraken gaan wel/niet door?
Wat inhoudt dat je een afspraak krijgt voor telefonisch contact of dat er een afspraak op het consultatiebureau of een GGD-locatie gepland wordt.  
Alle contactmomenten voor kinderen tot 4 jaar gaan door, behalve het inloopspreekuur (weeguurtje). Heb je zorgen over het gewicht van je kind of heb je andere vragen neem dan telefonisch contact op met ons. De verpleegkundige zal samen met jou bekijken wat er nodig is en kan eventueel een afspraak voor je maken.
Voor kinderen op de basisschool en het voortgezet onderwijs gaan de onderzoeken op scholen nog niet door. Alle andere afspraken wel.

Richtlijnen bezoek GGD locatie

Als je voor een afspraak naar ons toekomt let dan op de volgende richtlijnen:

  • Kom niet naar de GGD locatie als je koorts hebt, verkouden bent, snotterig en/of moet hoesten.
  • Kom niet naar de GGD locatie met je kind als je kind koorts heeft, verkouden is, snotterig en/of moet hoesten.
  • Heb je zelf ziekteverschijnselen, maar je kind niet? Kijk dan of iemand anders, die geen klachten heeft, met je kind kan langskomen. Geen mogelijkheden? Blijf dan thuis en stel de afspraak uit.
  • Kom maar met 1 persoon als begeleider en neem geen andere kinderen mee.
  • Op de GGD locatie nemen wij ook extra maatregelen. We ontsmetten voorwerpen als deurklinken, onderzoeksmaterialen en boxen regelmatig, we vragen ouders
    en jongeren om de handen te wassen en we zorgen ervoor dat er genoeg ruimte is in de wachtkamer om voldoende afstand te nemen van anderen.

Vragen of zorgen over je kind?
We willen benadrukken dat we er nog steeds elke dag willen zijn voor het gezond opgroeien van alle kinderen die bij ons in zorg zijn. Heb je vragen of zorgen over je kind? Neem dan telefonisch contact met ons op via: 088- 119 1111. Team Jeugdgezondheidszorg (0-18 jaar)

Informatiebrieven corona: