GGD

DTP/BMR-prik

In het jaar dat kinderen 9 worden komen ze in aanmerking voor een DTP en BMR prik. Het zijn de laatste in de serie tegen de ziektes difterie, tetanus, polio en tegen de ziektes bof, mazelen, rode hond. Met deze prikken zijn kinderen langdurig beschermd tegen deze besmettelijke infectieziekten.  
 

Uitnodiging ontvangen?

Alle kinderen die in aanmerking komen voor de DTP/BMR-prik ontvangen 6 april (week 14) een uitnodiging voor de vaccinatieronde die in week 16 zal plaatsvinden.

De vaccinatieronde wordt anders georganiseerd in verband met de huidige maatregelen rondom het coronavirus. De vaccinatieronde is zo opgezet dat ieder kind een afspraak heeft op een individueel tijdstip op een van onze GGD locaties. Zo wordt voorkomen dat er teveel mensen tegelijk binnen zijn. Deze manier van organiseren maakt dat wij geen alternatieve datum of tijd kunnen aanbieden op het moment dat de ontvangen uitnodiging niet schikt of als je niet kunt komen door klachten die mogelijk verband houden met corona.

 

Meer informatie

DTP

BMR