GGD

DTP/BMR-prik

In het jaar dat kinderen 9 worden komen ze in aanmerking voor een DTP en BMR prik. Het zijn de laatste in de serie tegen de ziektes difterie, tetanus, polio en tegen de ziektes bof, mazelen, rode hond. Met deze prikken zijn kinderen langdurig beschermd tegen deze besmettelijke infectieziekten.  
 
DTP/BMR in coronatijd
De vaccinatieronde tegen DTP/BMR wordt anders georganiseerd in verband met de huidige maatregelen rondom het coronavirus. Alle kinderen die in aanmerking komen ontvangen een uitnodiging om de prik te halen tussen half oktober 2020 en de eerste weken van 2021.

De vaccinatieronde is zo opgezet dat ieder kind een afspraak heeft op een individueel tijdstip. Zo wordt voorkomen dat er teveel mensen tegelijk binnen zijn. Deze manier van organiseren maakt dat wij geen alternatieve datum of tijd kunnen aanbieden op het moment dat de ontvangen uitnodiging niet schikt of als je niet kunt komen door klachten die mogelijk verband houden met corona.

Kinderen die de prik niet zijn komen halen ontvangen automatisch in het voorjaar van 2021 een nieuwe uitnodiging.
Je hoeft dus niet te bellen als je kind niet kan komen.


Meer informatie over:

DTP

BMR