GGD

HPV-prik

Jongens én meisjes kunnen zich laten vaccineren tegen HPV. Dat vaccin beschermt tegen 6 soorten kanker. Je krijgt een uitnodiging om het vaccin te halen in het jaar dat je 10 jaar oud wordt. Jongens en meisjes die al ouder zijn, maar nog niet eerder waren uitgenodigd, krijgen ook de kans zich te beschermen tegen HPV. Meer informatie over vaccineren tegen HPV.

Welke kinderen komen in aanmerking voor een HPV-vaccinatie?

  • In 2022 worden kinderen geboren in 2012, 2009, 2008, 2006 en 2004 uitgenodigd.
  • In 2023 worden kinderen geboren in 2013, 2011, 2010, 2007 en 2005 uitgenodigd.

 

Afspraak maken voor een HPV-vaccinatie mogelijk t/m 16 maart

Heb je een uitnodiging ontvangen voor de HPV vaccinatie? Of komt jouw kind nog in aanmerking voor deze vaccinatie omdat hij/zij deze eerder gemist heeft? Vanaf begin september is het mogelijk om via deze pagina een nieuwe afspraak te maken voor een HPV vaccinatie. 

Goed om te weten: De verzending van sommige uitnodigingsbrieven is vertraagd. Daarom hebben wij de deadline voor het maken van een afspraak verschoven van 11 maart naar uiterlijk 16 maart. Maak een afspraak op de locatie:

  

Meer informatie

 HPV-prik