GGD

HPV-prik

De HPV-prik beschermt meisje tegen de twee meest voorkomende HPV-virussen. Van deze virussen kunnen vrouwen baarmoederhalskanker krijgen. Met de prik heb je geen garantie dat je nooit baarmoederhalskanker zult krijgen, maar je bent wel veel beter beschermd.

Om de prik maximaal te laten werken is het belangrijk dat je hem krijgt als je nog geen seks hebt gehad. En je hebt er twee nodig. Daarom krijgen meisjes in het jaar dat ze 13 jaar worden de eerste prik aangeboden. De tweede prik volgt een half jaar later. Als je 15 jaar of ouder bent en je wilt beginnen met de HPV-prik dan heb je er 3 nodig. De prik krijg je in de bovenarm.

Vaccinatieronde najaar 2021

Komt jouw kind in aanmerking voor de HPV vaccinaties? De HPV vaccinaties worden gegeven in het vroege voorjaar van 2022 op verschillende locaties van GGD Limburg-Noord. Heb je een uitnodiging ontvangen voor de HPV vaccinatie of komt jouw kind nog in aanmerking voor deze vaccinatie omdat jouw kind deze eerder gemist heeft? Vanaf 7 maart 2022 (week 10) is hier meer informatie beschikbaar over hoe je een afspraak kunt maken.

Meer informatie

 HPV-prik