GGD

HPV-prik

Jongens én meisjes kunnen zich laten vaccineren tegen HPV. Dat vaccin beschermt tegen 6 soorten kanker. Je krijgt een uitnodiging om het vaccin te halen in het jaar dat je 10 jaar oud wordt. Jongens en meisjes die al ouder zijn, maar nog niet eerder waren uitgenodigd, krijgen ook de kans zich te beschermen tegen HPV. Meer informatie over vaccineren tegen HPV.

Welke kinderen komen in aanmerking voor een HPV-vaccinatie?

  • In 2022 worden kinderen geboren in 2012, 2009, 2008, 2006 en 2004 uitgenodigd.
  • In 2023 worden kinderen geboren in 2013, 2011, 2010, 2007 en 2005 uitgenodigd.

Afspraak maken voor een HPV-vaccinatie

Heb je een uitnodiging ontvangen voor de HPV-vaccinatie? Of komt jouw kind nog in aanmerking voor deze vaccinatie omdat hij/zij deze eerder gemist heeft? Dan kun je hieronder op jullie locatie klikken om een afspraak te maken voor deze vaccinatie in week 41.  

Ben jij of jouw kind verhinderd of ziek, dan hoef je niet te bellen. Je kind kan dan ik het voorjaar komen voor de HPV-vaccinaties. Houdt deze pagina in de gaten vanaf week 9 van 2023 voor meer informatie. 
 

Meer informatie

 HPV-prik

HPV-Keuzehulp

HPVkeuzehulp.nl geeft ouders en jongeren informatie over het humaan papillomavirus en de HPV-vaccinatie. De keuzehulp vervangt de HPV-keuzetool die de afgelopen jaren beschikbaar was. De HPV-keuzetool is door het RIVM en TNO ontwikkeld.

Omdat ouders van 9/10-jarige jongens en meisjes en jongeren/jong volwassenen andere vragen hebben over het virus en de vaccinatie, heeft de keuzehulp twee routes: een informatieroute voor  ouders en een voor jongeren tot en met 26 jaar. Via ‘Ontdek jouw keuze’ kunnen zij hun kennis testen, informatie krijgen over hoe je een gesprek voert én met stellingen krijgen zij hulp bij het maken van een keuze over vaccinatie.