GGD

Prik tegen de meningokokkenziekte

De MenACWY-prik beschermt tegen de meningokokkenziekte. Vanwege de toename van deze ziekte krijgen jongeren sinds 2019 deze prik aangeboden. De prik beschermt jou tegen de ernstige gezondheidsklachten die de meningokokkenziekte kan veroorzaken, zoals bloedvergiftiging en hersenvliesontsteking. Je komt in aanmerking voor de MenACWY-prik in het jaar dat je 14 jaar wordt.

Vaccinatieronde 2022

Ben je geboren in 2008 en heb je een uitnodiging ontvangen voor de meningokokkenvaccinatie (MenACWY)? Of kom je nog in aanmerking omdat je deze vaccinatie eerder gemist hebt? Dan kun je vanaf week 43 hier een afspraak maken.

Toestemmingsverklaring

Heb je een uitnodigingsbrief gekregen zonder toestemmingsformulier aan de achterzijde? Print dan hier jouw toestemmingsverklaring uit en neem deze ingevuld mee naar de vaccinatielocatie.

Meer informatie

- Meningokokkenziekte 
- P
rik tegen meningokokkenziekte (MenACWY)