GGD

Prik tegen de meningokokkenziekte

De MenACWY-prik beschermt tegen de meningokokkenziekte. Vanwege de toename van deze ziekte krijgen jongeren sinds 2019 deze prik aangeboden. De prik beschermt jou tegen de ernstige gezondheidsklachten die de meningokokkenziekte kan veroorzaken, zoals bloedvergiftiging en hersenvliesontsteking. Je komt in aanmerking voor de MenACWY-prik in het jaar dat je 14 jaar wordt.

Vaccinatieronde 2022

Heb je 31 mei een uitnodiging ontvangen voor de meningokokken vaccinatie? Of kom je nog in aanmerking omdat je deze vaccinatie eerder gemist hebt? Kijk dan op deze websitepagina. Vanaf 31 mei staat hier meer informatie over de vaccinatielocaties en het maken van een afspraak.

De eerstvolgende MenACWY vaccinatieronde 2022 staat gepland in week 25: maandag 20 t/m donderdag 24 juni.

 

Meer informatie

- Meningokokkenziekte 
- P
rik tegen meningokokkenziekte (MenACWY)