GGD

Prik tegen de meningokokkenziekte

De MenACWY-prik beschermt tegen de meningokokkenziekte. Vanwege de toename van deze ziekte krijgen jongeren sinds 2019 deze prik aangeboden. De prik beschermt jou tegen de ernstige gezondheidsklachten die de meningokokkenziekte kan veroorzaken, zoals bloedvergiftiging en hersenvliesontsteking. Je komt in aanmerking voor de MenACWY-prik in het jaar dat je 14 jaar wordt.

Vaccinatieronde najaar 2021

Kom je in aanmerking voor de MenACWY-prik? De MenACWY vaccinaties worden gegeven op verschillende locaties van GGD Limburg-Noord. Heb je een uitnodiging ontvangen voor de meningokokken vaccinatie of kom je nog in aanmerking voor deze vaccinatie omdat je deze eerder gemist hebt? Vanaf 6 juni 2022 (week 23) is hier meer informatie beschikbaar over hoe je een afspraak kunt maken.

Meer informatie

- Meningokokkenziekte 
- P
rik tegen meningokokkenziekte (MenACWY)