GGD
Nieuws
Geplaatst op: 26-08-2020 om 14:27 uur
Laatst gewijzigd op: 01-09-2020 om 11:14 uur

Nieuwe locatie teststraat in Venlo

26 augustus, 2020
Vanaf 1 september wordt een nieuwe corona teststraat in gebruik genomen aan de Willem Barentszweg 8 in Venlo. De tijdelijke locatie aan de Nijmeegseweg 40 in Venlo (op het parkeerterrein van de Veiligheidsregio) komt hiermee op een later moment te vervallen.

Als onderdeel van Veiligheidsregio Limburg-Noord test GGD Limburg-Noord sinds juni van dit jaar inwoners met klachten op het coronavirus (covid-19). Hiervoor hebben we momenteel een tijdelijke teststraat met tent ingericht op de Nijmeegseweg 40 te Venlo. Om ook de komende maanden en onder winterse weersomstandigheden testen uit te kunnen voeren, zijn we op zoek gegaan naar een nieuwe locatie. Deze hebben we gevonden in een pand aan de Willem Barentszweg 8 te Venlo. De teststraat wordt per 1 september in gebruik genomen.

Voor een soepele overgang zullen de eerste week beide teststraten geopend blijven, waarna langzaam wordt overgegaan naar de nieuwe locatie aan de Willem Barentszweg. 

 
De nieuwe locatie biedt meer ruimte en een snellere doorstroom voor de teststraat bezoekers. Bovendien kan er door de grootte en indeling van het pand snel opgeschaald worden om aan de verwachte toename van het aantal testen te voldoen. Daarnaast biedt het prettigere testomstandigheden voor bezoekers, verbeterde werkomstandigheden (zeker in de koude maanden) voor de mensen die de bemonstering uitvoeren en voldoende ruimte voor benodigde materialen en apparatuur.
 
Mensen die met de auto komen worden binnen in het pand -net als nu- vanuit de auto getest, de zogenaamde “drive-through”. Hierdoor is er geen besmettingsgevaar voor de omgeving. Ook deze teststraat is toegankelijk voor voetgangers, fietsers en scooters/brommers.

 

Meer informatie