GGD
Nieuws
Geplaatst op: 23-09-2020 om 11:44 uur
Laatst gewijzigd op: 22-12-2020 om 17:22 uur

Inwoners Limburg Noord staan achter coronaregelen, maar vinden ze lastig om vol te houden...

22 december 2020

Nederland is al een tijd in de ban van het coronavirus. De overheid roept ons via een reeks van maatregelen op om ons daar aan te houden om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Doen we dit ook? En hoe ervaren we dat? Daarover gaat de reeks onderzoeken dat GGD Limburg-Noord, samen met andere GGD’en, uitvoert in opdracht van het RIVM en GGD GHOR Nederland.

 

Uitkomsten regionale onderzoek ronde 8

Tussen 11 en 15 november 2020 heeft de achtste meting van dit landelijk onderzoek plaatsgevonden. Ook ruim 1100 deelnemers uit regio Limburg-Noord hebben hierbij een vragenlijst ingevuld.

Meer dan de helft van de deelnemers is het eens met extra regionale maatregelen bij stijging van het aantal besmettingen door het coronavirus. Het draagvlak voor landelijke maatregelen ligt lager. Het naleven van de maatregelen blijkt niet altijd gemakkelijk: 1 op de 3 deelnemers vindt het lastig om zoveel mogelijk thuis te blijven en ook thuiswerken is vaak moeilijk. Stress, angst, slaapproblemen en eenzaamheid zijn klachten waar veel deelnemers mee te maken hebben. Deze en andere regionale resultaten zijn te vinden op het kennisplein van de GGD Limburg-Noord.

Resultaten

Regionale Factsheets met de resultaten van ronde 1, 3, 5, 6 en 8
Landelijke resultaten ronde 1 t/m 8

Meer informatie

Meer informatie over het landelijk onderzoek naar gedrag en welbevinden in tijden van corona vind je op de website van het RIVM.