GGD
Nieuws
Geplaatst op: 01-12-2020 om 09:00 uur
Laatst gewijzigd op: 01-12-2020 om 09:22 uur

Vierde teststraat GGD in Limburg Noord in Venray

1 december 2020
Na eerdere teststraten in Venlo, Roermond en Weert, krijgt Venray er nu ook een. De locatie is: De Voorde 40. Hier kunnen zich 450 mensen per dag laten testen. De teststraat opent begin december.

De komst van de vierde teststraat in Venray maakt het gemakkelijker voor bewoners in Noord-Limburg om zich te laten testen. “Mensen met klachten kunnen zich nu dichterbij huis laten testen. Dat helpt verspreiding van het coronavirus tegen te gaan”, aldus wethouder Volksgezondheid Anne Thielen. Brenda Pieters, deelprojectleider testen: “Testen is van levensbelang om besmettingen te voorkomen. De GGD kan nu met deze vierde teststraat in totaal dagelijks 2600 mensen testen. Daarbij is het in veel gevallen mogelijk op dezelfde dag nog een test te laten uitvoeren.” In het geval van een besmetting voert de GGD bron- en contactonderzoek uit. Dit is om te achterhalen waar en met wie een besmet persoon contact had. Doel is om die mensen in kaart te brengen en hen te informeren dat ze in aanraking zijn geweest met een besmet persoon en mogelijk zelf zijn besmet.

Afspraak maken
Het is niet mogelijk om je te laten testen zonder afspraak. Een afspraak maken kan via het landelijke nummer 0800-1202 of via www.coronatest.nl. Voor meer informatie over corona: www.ggdlimburgnoord.nl.