GGD
Nieuws
Geplaatst op: 04-03-2021 om 14:59 uur
Laatst gewijzigd op: 05-03-2021 om 11:41 uur

Inwoners Limburg Noord volgen coronaregels maar mentaal welbevinden staat onder druk

04 maart 2021

Nederland is al een tijd in de ban van het coronavirus. De overheid roept ons via een reeks van maatregelen op om ons daar aan te houden om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Doen we dit ook? En hoe ervaren we dat? Daarover gaat de reeks onderzoeken dat GGD Limburg-Noord, samen met andere GGD’en, uitvoert in opdracht van het RIVM en GGD GHOR Nederland.

Uitkomsten regionale onderzoek ronde 10:

Tussen 10 en 14 februari 2021 heeft de tiende meting van dit landelijk onderzoek plaatsgevonden. Ruim 900 deelnemers uit regio Limburg-Noord hebben hierbij een vragenlijst ingevuld. Van een aantal metingen heeft deze GGD de resultaten verwerkt in regionale factsheets die te vinden zijn op de website van de GGD  www.ggdlimburgnoord.nl/kennisplein.   

Belangrijke onderwerpen in deze ronde zijn de avondklok, aankomende verkiezingen en maximaal één persoon op bezoek. Hoe wordt dit ervaren en hoe groot is het draagvlak? Daarnaast is vaccineren een uitgebreid thema, laten inwoners zich vaccineren of zijn ze er bereid toe? En welke informatiebronnen gebruikt men om zich te laten informeren over vaccinatie? Terugkerende thema’s zijn welzijn, naleven van maatregels en het draagvlak als de maatregels nog 6 maanden zouden duren. 

Meer informatie over het landelijk onderzoek naar gedrag en welbevinden in tijden van corona: zie de website van het RIVM: https://www.rivm.nl/gedragsonderzoek/maatregelen-welbevinden

Resultaten