GGD
Nieuws
Geplaatst op: 16-04-2021 om 16:05 uur
Laatst gewijzigd op: 16-02-2022 om 16:34 uur

Hoe kan ik een verwijderingsverzoek of inzageverzoek doen

16-04-2021

U wilt een verzoek indienen tot inzage of verwijdering van uw persoonsgegevens uit de Covid-19 gerelateerde systemen van de GGD. Stuur een e-mail naar privacy@vrln.nl en geef hierbij duidelijk aan of het gaat om een verzoek tot verwijderen of tot inzage (of allebei). 

Let op: Voor het aanvragen van een herstelbewijs bij een positieve uitslag bekijk de Corona Check App website. Voor een inzage verzoek betreffende een positieve uitslag mail naar triagecoordinator@vrln.nl. Een inzage verzoek van uw positieve testuitslag is geen rechtsgeldig bewijs om mee te reizen. 

Vermeld in de e-mail de volgende gegevens:

  • Achternaam (meisjesnaam) 
  • Geboortedatum
  • Postcode en huisnummer

Op basis van deze gegevens kunnen wij controleren of uw gegevens in onze Covid-19 systemen staan. Zonder die gegevens kunnen wij het verzoek niet in behandeling nemen. 

Als wij uw verzoek hebben ontvangen, dan krijgt u hiervan een bevestiging per e-mail.
Vragen? Mail naar privacy@vrln.nl

Datadiefstal GGD

We begrijpen dat de datadiefstal van januari 2021 vragen oproept en mogelijk uw vertrouwen in ons heeft geschaad. Wij doen er alles aan om dit vertrouwen te herstellen onder andere door u zo goed mogelijk te informeren over wat er precies gebeurd is en welke maatregelen we getroffen hebben.

Uit politieonderzoek is inmiddels gebleken dat de gegevens van circa 1.000 personen onbevoegd zijn ingezien, gestolen en mogelijk verkocht. Inmiddels zijn de gedupeerden van de datadiefstal hierover geïnformeerd. Heeft u hierover geen brief ontvangen, dan zijn uw gegevens niet aangetroffen in het politieonderzoek.

Veel gestelde vragen en antwoorden over datadiefstal - GGD GHOR Nederland