GGD
Nieuws
Geplaatst op: 25-06-2021 om 14:05 uur
Laatst gewijzigd op: 26-10-2021 om 10:10 uur

Coronabewijs/Coronacheck-app

25-06-2021

Nu overal in Europa de cijfers de goede kant op gaan, wordt alles in gereedheid gebracht om onze samenlevingen weer wat te openen. We krijgen weer toegang tot locaties die lange tijd gesloten waren en ook het reizen in Europa komt weer op gang. Uw gezondheid en die van anderen is belangrijk. Daarom vragen sommige landen of plekken om een coronabewijs. U kunt een coronabewijs maken als u bent gevaccineerd, als uit een test blijkt dat u geen corona heeft of als u corona heeft gehad en bent hersteld. Hoe komt u aan een coronabewijs: 

Heeft een u DigiD?

  • Dan kunt u gebruik maken van de CoronaCheck-app. Met deze app bewijst u dat u gevaccineerd bent, dat u negatief op corona getest bent of dat u recent al corona gehad heeft. U kunt CoronaCheck gebruiken voor toegang tot bepaalde locaties. En om internationaal te reizen.
  • Wilt u een papieren bewijs dan kunt u dat zelf printen via www.coronacheck.nl

Heeft u geen DigiD?

  • Dan kunt u contact opnemen met het ministerie van Buitenlandse Zaken.
  • Het telefoonnummer is +31 247 247 247. Het nummer is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
 

Meer informatie?

Regelen van het coronabewijs: praktische problemen en oplossingen

Het coronabewijs

CoronaCheck-app