GGD
Nieuws
Geplaatst op: 03-06-2021 om 14:53 uur
Laatst gewijzigd op: 28-07-2021 om 14:13 uur

Update: Coronavaccinatie in gele boekje

25-06-2021

GGD Limburg-Noord registreert de coronavaccinaties in het gele boekje. Dit betekent dat mensen die zich bij ons laten vaccineren, hun coronavaccinatie kunnen laten bijschrijven.

Geen aantekening ontvangen?

Moet u nog voor uw tweede vaccinatie naar een locatie van GGD Limburg-Noord? Dan wordt ook de eerste aantekening op die locatie geregeld.

Inwoners van de regio Limburg-Noord die door de GGD zijn gevaccineerd en nog geen aantekening hebben ontvangen en dit alsnog willen, kunnen dit alsnog laten registreren in hun gele boekje. Dit kan op de volgende locaties:

•    Blerick; Drie Decembersingel 50, 5921 AC
•    Roermond; Oranjelaan 21, 6042 BA

Beide locaties hebben van maandag t/m donderdag van 13:30 tot 16:30 uur en vrijdag van 09:00 tot 12:00 uur een vrije inloop. Hier geldt dat het eigen gele boekje moet worden meegenomen. Ook zijn de gele boekjes te koop op locatie voor 4 euro per stuk (betaling is alleen mogelijk per pin). Neem hiervoor uw registratiekaart van de vaccinatie mee en uw legitimatiebewijs. Bent u door de huisarts of een andere prikkende partij gevaccineerd, dan kunnen wij geen aantekening maken. Wij tekenen uitsluitend GGD-vaccinaties af.

We verzoeken u vriendelijk om alleen op bovenstaande tijdstippen te komen.

Geen officieel vaccinatiebewijs

Europese landen hebben afgesproken dat er 1 Europees systeem voor coronabewijzen moet zijn. Dat is het EU Digitaal Corona Certificaat (EU DCC). In Nederland gaat het EU DCC via CoronaCheck. Het gele boekje is officieel geen vaccinatiebewijs. Meer informatie hierover vindt u op de website van de Rijksoverheid