GGD
Nieuws
Geplaatst op: 03-06-2021 om 14:53 uur
Laatst gewijzigd op: 11-03-2022 om 12:49 uur

Coronavaccinatie in gele boekje

13 december 2021

GGD Limburg-Noord registreert de coronavaccinaties in het gele boekje. Dit betekent dat mensen die zich bij ons laten vaccineren, hun coronavaccinatie kunnen laten bijschrijven. Als u een vaccinatie gaat halen, neem dan meteen het gele boekje mee naar de vaccinatielocatie. Dan schrijven wij ter plekke uw vaccinatie in het gele boekje bij. Ook als u een boostervaccinatie gaat halen, kunt u het gele boekje meenemen. De boostervaccinatie komt dan ook in uw gele boekje te staan.

Geen aantekening ontvangen?

Inwoners van de regio Limburg-Noord die door de GGD zijn gevaccineerd en nog geen aantekening hebben ontvangen en dit alsnog willen, kunnen dit alsnog laten registreren in hun gele boekje. Dit kan op de volgende locaties:

  • Blerick; Drie Decembersingel 50, 5921 AC
    Maandag t/m donderdag van 13:30 tot 16:30 uur en vrijdag van 09:00 tot 12:00 uur
  • Roermond; Oranjelaan 21, 6042 BA
    Maandag t/m donderdag van 13:30 tot 16:30 uur

Hier geldt dat het eigen gele boekje moet worden meegenomen. Ook zijn de gele boekjes te koop op locatie voor 4,10 euro per stuk (betaling is alleen mogelijk per pin). Neem hiervoor uw registratiekaart van de vaccinatie mee en uw legitimatiebewijs. Bent u door de huisarts of een andere prikkende partij gevaccineerd, dan kunnen wij geen aantekening maken. Wij tekenen uitsluitend GGD-vaccinaties af.

We verzoeken u vriendelijk om alleen op bovenstaande tijdstippen te komen.

Geen officieel vaccinatiebewijs

Europese landen hebben afgesproken dat er 1 Europees systeem voor coronabewijzen moet zijn. Dat is het EU Digitaal Corona Certificaat (EU DCC). In Nederland gaat het EU DCC via CoronaCheck. Het gele boekje is officieel geen vaccinatiebewijs. Meer informatie hierover vindt u op de website van de Rijksoverheid