GGD
Nieuws
Geplaatst op: 28-09-2021 om 15:03 uur
Laatst gewijzigd op: 05-10-2021 om 12:12 uur

Jeugdgezondheidszorg in coronatijd update

28 september 2021

GGD Limburg-Noord werkt volgens de maatregelen die nodig zijn in verband met het coronavirus. Dit betekent dat contact met ouders, kinderen en jongeren blijft doorgaan, maar dat er gekeken wordt hoe dit individueel vorm te geven. Waarbij zoveel mogelijk rekening gehouden wordt met wat wenselijk is, wat nodig is en wat mogelijk is met inachtneming van de maatregelen.  

Welke afspraken gaan wel/niet door?

Veel afspraken gaan gewoon door. Het kan wel zijn dat je in plaats van een afspraak op het consultatiebureau of GGD-locatie telefonisch contact hebt met de jeugdarts of jeugdverpleegkundige. Het is ook mogelijk dat we een vragenlijst sturen en aan de hand daarvan bekijken of extra contact wenselijk is. 

De contacten voor de zuigelingen in de leeftijd tot 15 maanden gaan door. Het inloopspreekuur (weeguurtje) bieden we binnenkort weer aan, hou hiervoor onze website in de gaten. Het contactmoment voor kinderen van 3,5 tot 4 jaar vervalt tot het einde van dit jaar. Hiervoor in de plaats wordt jouw kind uitgenodigd voor de vaccinatie DKTP. Mocht je meer vragen hebben, geef dit gerust aan dan plannen we samen een afspraak in. 

Voor kinderen op de basisschool vinden de onderzoeken plaats op een GGD locatie. De onderzoeken voor kinderen op het voortgezet onderwijs vinden op school of op een GGD locatie plaats. Kijk goed in de uitnodiging waar de afspraak plaats vindt. 

Richtlijnen bezoek GGD locatie

Als je voor een afspraak naar ons toekomt let dan op de volgende richtlijnen:
Kom niet naar de GGD locatie met je kind als je kind koorts heeft, verkouden is, snotterig en/of moet hoesten.
Kom niet naar de GGD locatie als je koorts hebt, verkouden bent, snotterig en/of moet hoesten. 
Heb je zelf ziekteverschijnselen, maar je kind niet? Kijk dan of iemand anders, die geen klachten heeft, met je kind kan langskomen. Geen mogelijkheden? Blijf dan thuis en verplaats de afspraak.

Vragen of zorgen over je kind?

We willen benadrukken dat we er nog steeds elke dag willen zijn voor het gezond opgroeien van alle kinderen die bij ons in zorg zijn. Heb je vragen of zorgen over je kind? Neem dan telefonisch contact met ons op via: 088- 119 1111. Team Jeugdgezondheidszorg (0-18 jaar)