GGD
Nieuws
Geplaatst op: 05-11-2021 om 19:19 uur
Laatst gewijzigd op: 05-11-2021 om 19:25 uur

Coronavirus en jouw afspraak bij de jeugdgezondheidszorg

GGD Limburg-Noord werkt volgens de maatregelen die nodig zijn in verband met het coronavirus. Afspraken met ouders, kinderen en jongeren blijven doorgaan. Alleen de vrije inloop/weegspreekuren vervallen.

Richtlijnen bezoek GGD-locatie

Als je voor een afspraak naar ons toekomt, let dan op de volgende richtlijnen:

  • Kom niet naar de GGD-locatie als je koorts hebt, verkouden bent, snotterig en/of moet hoesten.
  • Houd minimaal 1,5 meter afstand van anderen.
  • Heb je zelf verkoudheidsklachten (neusverkouden, loopneus, hoesten, keelpijn, zonder koorts of benauwdheidsklachten) maar je kind niet? Kijk dan of iemand anders, die geen klachten heeft, met je kind kan langskomen. Geen mogelijkheden? Blijf dan thuis en verplaats de afspraak. Dat kan via Ouderportaal of door te bellen met Team Jeugdgezondheidszorg (088-1191111). 
  • Kom maar met 1 persoon als begeleider. Broertjes en zusjes mogen eventueel wel mee. 
  • Het gebruik van een mondkapje is vanaf 6 november weer verplicht in openbare gebouwen zoals JGZ-locaties (consultatiebureaus). Dat geldt voor zowel bezoekers als medewerkers.  Al onze GGD- medewerkers dragen mondkapjes in wachtkamers/boxenkamers en tijdens de  afspraak. Kinderen tot 12 jaar zijn niet verplicht een mondkapje te dragen.
  • Op de GGD-locatie nemen wij ook extra maatregelen. We ontsmetten voorwerpen als deurklinken, onderzoeksmaterialen en boxen regelmatig. We vragen ouders en jongeren om bij binnenkomst de handen te desinfecteren. 

Vragen of zorgen over je kind?

We willen benadrukken dat we er nog steeds elke dag willen zijn voor het gezond opgroeien van alle kinderen die bij ons in zorg zijn. Heb je vragen of zorgen over je kind? Neem dan telefonisch contact met Team Jeugdgezondheidszorg (0-18 jaar) via:
088- 119 1111