GGD
Nieuws
Geplaatst op: 10-01-2022 om 09:40 uur
Laatst gewijzigd op: 10-01-2022 om 17:01 uur

GGD Limburg-Noord heeft alle systemen weer opgestart

10 januari 2022

GGD Limburg-Noord, onderdeel van Veiligheidsregio Limburg-Noord, heeft een verdacht bestand gevonden op een server. Uit voorzorg zijn afgelopen nacht alle systemen uitgeschakeld en is over gegaan op noodprocedures. De dienstverlening is geen moment in gevaar geweest.

Er is door experts onderzoek gedaan naar de mogelijke oorzaak. Hierbij is een onbekend bestand aangetroffen. Het bestand is geïsoleerd en heeft verder geen schade veroorzaakt. Inmiddels worden alle systemen weer stapsgewijs opgestart. 

Covid-19 systemen weer opgestart

Alle systemen van GGD Limburg-Noord worden stapsgewijs weer opgestart waarbij er prioriteit is gegeven aan de systemen rondom testen, vaccineren en bron- en contactonderzoek. Rond het middaguur was de toegang tot de Covid-19 systemen hersteld. Doordat de GGD direct is overgeschakeld op noodprocedures is er nauwelijks sprake geweest van extra wachttijden op vaccinatie- en testlocaties. Er is geen vertraging in de testuitslagen en de gezette vaccinaties worden vandaag geregistreerd. 
Uit onderzoek blijkt dat er géén relatie is met de recente Log4j dreiging. Er is aangifte gedaan bij de politie.