GGD
Nieuws
Geplaatst op: 19-05-2022 om 17:55 uur
Laatst gewijzigd op: 19-05-2022 om 18:01 uur

Niet insmeren is levensgevaarlijk

19 mei 2022

De laatste dagen zijn er op social media berichten verschenen dat het gebruik van zonnebrandcrème gevaarlijk kan zijn. Volgens die berichten zijn de UV-filters en andere stoffen in zonnebrandcrèmes hormoonverstorend en kankerverwekkend. Let op: dit is niet waar! Zonnebrandcrème kun je veilig gebruiken.

“Er zijn geen aanwijzingen dat zonnebrandcrème kankerverwekkend is als je het gewoon op je huid smeert”, zegt dermatoloog Marlies Wakkee van het Erasmus MC, in het NOS Radio 1 Journaal. Terwijl er juist “overweldigend bewijs” is dat je voorzichtig moet omgaan met de zon. “Dat is het belangrijkste wat je kan doen om huidkanker te voorkomen”, vult Marlies aan. Regelmatig insmeren hoort daarbij.

Je huid langzaam laten wennen aan de zon, zoals sommige mensen op social media aanbevelen, biedt onvoldoende bescherming. 

Lees verder op: Niet insmeren is levensgevaarlijk · GGD Leefomgeving