GGD
Nieuws
Geplaatst op: 16-09-2022 om 10:18 uur
Laatst gewijzigd op: 16-09-2022 om 10:33 uur

Herhaalprik tegen corona vanaf 19 september

16-09-2022

De herhaalprik tegen corona is vanaf 19 september alleen op afspraak verkrijgbaar bij GGD Limburg-Noord. Mensen met een hoger medisch risico en zorgmedewerkers met patiënt- of cliëntcontact krijgen als eerste een uitnodiging voor de herhaalprik. Daarna mag iedereen van 12 jaar of ouder die dat wil een afspraak maken voor deze vaccinatie.

Herhaalprik op uitnodiging en op afspraak

De herhaalprik is alleen beschikbaar als je bent uitgenodigd en een afspraak hebt gemaakt. Zodra je de uitnodiging ontvangt, kun je een afspraak maken. In de uitnodiging staat hoe je dit doet. Je krijgt de herhaalprik als je de basisserie hebt afgerond én als je laatste coronavaccinatie of -besmetting meer dan drie maanden geleden is.

Volgorde vaccineren

Mensen met een hoger risico om ziek te worden en zorgmedewerkers met patiënten- of cliëntencontact zijn als eerste uitgenodigd. Mensen met een hoger risico om ziek te worden zijn:

 • Mensen vanaf 60 jaar
  Zij krijgen of hebben inmiddels een uitnodiging gekregen van het RIVM
 • Mensen vanaf 12 jaar tot en met 59 jaar die jaarlijks worden uitgenodigd voor de griepprik
  Zij krijgen vanaf begin oktober van hun huisarts een uitnodiging voor de herhaalprik
 • Mensen met het syndroom van Down
  Zij krijgen vanaf begin oktober een uitnodiging voor de herhaalprik
 • Bewoners van zorginstellingen
  Zij krijgen hun herhaalprik tegen corona in de zorginstelling 
Zorgmedewerkers met patiënten- en/of cliëntencontact krijgen een uitnodiging van hun werkgever. Daarna kan iedereen van 12 jaar en ouder die dat wil een afspraak maken voor een herhaalprik.
 

Vernieuwd vaccin

Voor de herhaalprik gebruiken we de vernieuwde vaccins van BioNTech/Pfizer en Moderna, omdat deze bescherming bieden tegen meer varianten van het coronavirus.
 

Herhaalprik in onze regio

In onze regio is de herhaalprik vanaf 19 september beschikbaar op de locaties Venlo, Echt en Weert. Vanaf 19 september zijn de herhaalprikken iedere dag van de week beschikbaar op afspraak. Maandag 3 oktober openen we ook een locatie in Venray. Hier vind je de locaties

 

Twijfels of vragen over de coronavaccinatie?

 Betrouwbare informatie over coronavaccinatie

 Nieuwe vaccinatieronde corona | Rijksoverheid.nl

 Vraag en antwoord over deze vaccinatie | GGD GHOR