Campagne IkPas: Ga jij de uitdaging aan? Laat de alcohol staan!

15 december 2022

In 2023 zetten verschillende inwoners uit Noord- en Midden-Limburg hun alcoholgebruik weer op pauze. Ga jij  ook de uitdaging aan? Doe mee met IkPas en laat de alcohol staan.

Door je alcoholgebruik tijdelijk te pauzeren word je je bewuster in het maken van een keuze om wel of geen alcohol te drinken. Veel deelnemers van IkPas ervaren naast het structureel minder drinken van alcohol ook positieve lichamelijke veranderingen; ze voelen zich fitter en scherper, slapen beter, vallen af en hebben een betere huid.

Doorbreek patronen

GGD Limburg-Noord ondersteunt de landelijke IkPas-campagne en hoopt dat deelnemers op de langere termijn minder alcohol drinken. 80% van de volwassenen in Limburg-Noord drinkt alcohol. Om mensen te stimuleren bewuster te kiezen voor wel of niet drinken, en hiermee in sommige gevallen en doorbreken van patronen, is IkPas ontstaan. IkPas is dan ook een uitdaging aangaan met jezelf. Uit eerdere deelnames blijkt dat na afloop van de actie 62% van de deelnemers zich mentaal fitter voelt en 64% van de deelnemers beter ‘nee’ kan zeggen tegen alcohol.                               

30 dagen geen alcohol

Elk jaar starten in januari duizenden mensen het nieuwe jaar met IkPas – Dry January. 30 dagen lang geen alcohol drinken. Op deze manier wordt het nieuwe jaar begonnen met een nuchtere, frisse start. Deze 30 dagen acties en start ook komend jaar op 1 januari 2023 en loopt tot en met 30 januari 2023.

Meedoen!

Iedereen die mee wil doen en de voordelen zelf wil ervaren kan zich inschrijven voor IkPas 2023 via www.ikpas.nl/inschrijven. Bij inschrijving is er de mogelijkheid om een account aan te maken bij IkPas voor een eigen gepersonaliseerde IkPas-omgeving. Daarin vind je en eigen IkPas-coach en tips/advies gebaseerd op jouw situatie.

IkPas is een jaarlijks terugkerende actie, die wordt georganiseerd door Stichting Positieve Leefstijl met ondersteuning van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.