GGD GGD Limburg-Noord
Geplaatst op: 12-02-2019 om 16:40 uur
Laatst gewijzigd op: 12-02-2019 om 16:45 uur

gezondheidsmonitor

Eenmaal per vier jaar voert de GGD een grootschalige enquête uit onder:

  • volwassenen (17-64 jaar) en ouderen (55+)
  •  jongeren in leerjaar 2 en 4 van het Voortgezet Onderwijs

 

Alle GGD’en in Nederland voeren deze gezondheidsmonitor op hetzelfde tijdstip en op dezelfde manier uit. Met de resultaten van dit onderzoek wordt landelijk en lokaal beleid ontwikkeld om de gezondheid en leefstijl van de doelgroep te bevorderen.

Gezondheidsmonitor jeugd

Eenmaal per vier jaar voert de GGD een grootschalige enquête uit onder jongeren in leerjaar 2 en 4 van het Voortgezet Onderwijs. Alle GGD’en in Nederland voeren deze gezondheidsmonitor Jeugd op hetzelfde tijdstip en op dezelfde manier uit. Met de resultaten van dit onderzoek wordt landelijk en lokaal beleid ontwikkeld om de gezondheid en leefstijl van jongeren te bevorderen. Eind 2015 heeft dit onderzoek plaatsgevonden in Limburg-Noord, in totaal hebben meer dan 7.500 jongeren in onze regio een vragenlijst ingevuld.

 

Digitaal dashboard

Alle resultaten zijn te raadplegen via ons digitale dashboard.

Het dashboard is eenvoudig te gebruiken met behulp van deze handleiding. In deze handleiding leest u bijvoorbeeld hoe u de grafieken uit het dashboard kunt printen of kunt overnemen in uw eigen documenten. Indien u wilt verwijzen naar de cijfers in het dashboard, kunt u de volgende bronvermelding gebruiken: Gezondheidsmonitor Jeugd GGD Limburg-Noord (2015).

 

  Samenvattende rapportages per gemeente

Beesel Maasgouw
Roermond
Bergen
Mook en Middelaar Venlo
Echt-Susteren
Nederweert
Venray
Gennep
Peel en Maas
Weert
Horst aan de Maas Roerdalen

Een deel van de resultaten is ook te vinden op de website van het RIVM.

Klik voor de cijfers van de regio Zuid-Limburg op: www.gezondheidsatlaszl.nl. Let op: Niet alle gegevens zijn onderling vergelijkbaar tussen de regio’s Limburg-Noord, Zuid-Limburg of andere bronnen. Wilt u  vergelijkbare cijfers, neem hierover dan contact met ons op.

Heeft u vragen over het onderzoek? Neem contact met ons op via onderzoek@vrln.nl

Gezondheidsmonitor volwassenen en ouderen

Eenmaal per vier jaar voert de GGD een grootschalige enquête uit onder volwassenen (17-64 jaar) en ouderen (55+). Alle GGD’en in Nederland voeren deze gezondheidsmonitor Volwassenen en Ouderen op hetzelfde tijdstip en op dezelfde manier uit. Met de resultaten van dit onderzoek wordt landelijk en lokaal beleid ontwikkeld om de gezondheid en leefstijl van volwassenen en ouderen te bevorderen. Eind 2016 heeft dit onderzoek voor het laatst plaatsgevonden in Limburg-Noord. In totaal hebben ruim 20.000 mensen deelgenomen.

Regionale rapportage
Bekijk hier de regionale rapportage met de belangrijkste resultaten uit de monitor.

Lokale rapportage
Bekijk de lokale rapportages op de laatste pagina van de regionale rapportage.

Digitale dashboard
Bekijk alle resultaten uit de monitor in het digitale dashboard.

Het dashboard is eenvoudig te gebruiken met behulp van deze handleiding. In deze handleiding leest u bijvoorbeeld hoe u van het dashboard naar de databank gaat. Indien u wilt verwijzen naar de cijfers in het dashboard, kunt u de volgende bronvermelding gebruiken: Gezondheidsmonitor Volwassenen en Ouderen GGD Limburg-Noord (2016). Een deel van de resultaten is ook te vinden op de website van het RIVM.

Heeft u vragen over het onderzoek? Neem contact met ons op via onderzoek@vrln.nl