GGD GGD Limburg-Noord
Geplaatst op: 30-04-2019 om 11:50 uur
Laatst gewijzigd op: 25-07-2019 om 09:08 uur

Onderzoeken: Jeugd

Gezondheidsmonitor jeugd

Eenmaal per vier jaar voert de GGD een grootschalige enquête uit onder jongeren in leerjaar 2 en 4 van het Voortgezet Onderwijs. Alle GGD’en in Nederland voeren deze gezondheidsmonitor Jeugd op hetzelfde tijdstip en op dezelfde manier uit. Met de resultaten van dit onderzoek wordt landelijk en lokaal beleid ontwikkeld om de gezondheid en leefstijl van jongeren te bevorderen. Eind 2015 heeft dit onderzoek plaatsgevonden in Limburg-Noord, in totaal hebben meer dan 7.500 jongeren in onze regio een vragenlijst ingevuld.

 

Digitaal dashboard

Alle resultaten zijn te raadplegen via ons digitale dashboard.

Het dashboard is eenvoudig te gebruiken met behulp van deze handleiding. In deze handleiding leest u bijvoorbeeld hoe u de grafieken uit het dashboard kunt printen of kunt overnemen in uw eigen documenten. Indien u wilt verwijzen naar de cijfers in het dashboard, kunt u de volgende bronvermelding gebruiken: Gezondheidsmonitor Jeugd GGD Limburg-Noord (2015).

 

  Samenvattende rapportages per gemeente

Beesel Maasgouw
Roermond
Bergen
Mook en Middelaar Venlo
Echt-Susteren
Nederweert
Venray
Gennep
Peel en Maas
Weert
Horst aan de Maas Roerdalen

Een deel van de resultaten is ook te vinden op de website van het RIVM.

Klik voor de cijfers van de regio Zuid-Limburg op: www.gezondheidsatlaszl.nl. Let op: Niet alle gegevens zijn onderling vergelijkbaar tussen de regio’s Limburg-Noord, Zuid-Limburg of andere bronnen. Wilt u  vergelijkbare cijfers, neem hierover dan contact met ons op.

Heeft u vragen over het onderzoek? Neem contact met ons op via onderzoek@vrln.nl

seks onder je 25e
thermometer seksuele gezondheid jongeren