GGD GGD Limburg-Noord
Geplaatst op: 30-04-2019 om 11:50 uur
Laatst gewijzigd op: 18-10-2019 om 11:44 uur

Onderzoeken: Jeugd

Jaarcijfers Jeugdgezondheidszorg 2018

De Gezondheidsatlas Jeugd geeft inzicht in de verrichtingen, huidige situatie en en trends 2012-2018 binnen de Jeugdgezondheidszorg. De 7 thema's in het dashboard zijn:

 • Psychosociale problemen
 • Deelname voorschoolse voorzieningen
 • No-show
 • Gewicht
 • Borstvoeding
 • Neonatale gehoorscreening
 • Vaccinatiegraad
  Gezondheidsmonitor jeugd

  Eenmaal per vier jaar voert de GGD een grootschalige enquête uit onder jongeren in leerjaar 2 en 4 van het Voortgezet Onderwijs. Alle GGD’en in Nederland voeren deze gezondheidsmonitor Jeugd op hetzelfde tijdstip en op dezelfde manier uit. Met de resultaten van dit onderzoek wordt landelijk en lokaal beleid ontwikkeld om de gezondheid en leefstijl van jongeren te bevorderen. Eind 2015 heeft dit onderzoek plaatsgevonden in Limburg-Noord, in totaal hebben meer dan 7.500 jongeren in onze regio een vragenlijst ingevuld.

   

  Digitaal dashboard

  Alle resultaten zijn te raadplegen via ons digitale dashboard.

  Het dashboard is eenvoudig te gebruiken met behulp van deze handleiding. In deze handleiding leest u bijvoorbeeld hoe u de grafieken uit het dashboard kunt printen of kunt overnemen in uw eigen documenten. Indien u wilt verwijzen naar de cijfers in het dashboard, kunt u de volgende bronvermelding gebruiken: Gezondheidsmonitor Jeugd GGD Limburg-Noord (2015).

   

    Samenvattende rapportages per gemeente

  Beesel Maasgouw
  Roermond
  Bergen
  Mook en Middelaar Venlo
  Echt-Susteren
  Nederweert
  Venray
  Gennep
  Peel en Maas
  Weert
  Horst aan de Maas Roerdalen

  Een deel van de resultaten is ook te vinden op de website van het RIVM.

  Klik voor de cijfers van de regio Zuid-Limburg op: www.gezondheidsatlaszl.nl. Let op: Niet alle gegevens zijn onderling vergelijkbaar tussen de regio’s Limburg-Noord, Zuid-Limburg of andere bronnen. Wilt u  vergelijkbare cijfers, neem hierover dan contact met ons op.

  Heeft u vragen over het onderzoek? Neem contact met ons op via onderzoek@vrln.nl

  Statushouders

  Met de komst van statushouders uit verschillende delen van de wereld moeten we rekening houden met diverse gezondheidsrisico’s. Deze risico’s verschillen per nationaliteit; tegelijk zijn er ook veel overeenkomsten. In de gezondheidsprofielen statushouders staan kort per thema de belangrijkste aandachtspunten beschreven in relatie tot gezondheid. In het complete profiel is een uitgebreidere toelichting te vinden. 

  Gemeente:

  Beesel

  Echt-Susteren

  Horst aan de Maas

  Leudal

   Maasgouw

  Nederweert

  Peel en Maas

   Roermond

  Venlo

   Venray

  Weert

  Seksuele gezondheid jeugd
  Onderzoek: Seks onder je 25eOnderzoek: Thermometer seksuele gezondheid jongeren