GGD
Nieuws
Geplaatst op: 19-11-2021 om 09:51 uur
Laatst gewijzigd op: 02-12-2021 om 16:05 uur

GGD LIMBURG-NOORD START MET Boostervaccinatie

19 november 2021

Op vrijdag 19 november start GGD Limburg-Noord met haar aandeel in de vaccinatiecampagne voor de extra coronaprik, ook wel de boostervaccinatie genoemd. 

De boostervaccinatie verhoogt de bescherming

Het vaccin beschermt u tegen het coronavirus. Maar na een tijdje neemt de bescherming af. U krijgt daarom gratis een extra prik aangeboden. Zo blijft u goed beschermd tegen corona. Deze extra prik noemen we een ‘boosterprik’.

80-plussers eerst aan de beurt voor boosterprik

Vanaf 18 november zijn eerst de mensen van 90 jaar en ouder aan de beurt, daarna de mensen van 80 jaar en ouder en vervolgens volgt de leeftijdsgroep van 60 t/m 79 jaar. Ook inwoners van een zorginstelling en zorgmedewerkers krijgen binnenkort een uitnodiging voor een boostervaccinatie. De boostervaccinatie wordt gegeven op de vaccinatielocaties in Venlo en Roermond. Vanaf 24 november zetten we ook mobiele prikteams in om de boosterprik te zetten bij niet-mobiele ouderen en zorginstellingen die niet over een eigen medische dienst beschikken.

Afspraak maken voor een boosterprik

U kunt alleen een afspraak maken voor een boosterprik als u aan de beurt bent. Mensen geboren in 1941 en ouder kunnen zich nu aanmelden voor de boosterprik. Het is niet nodig om op de uitnodigingsbrief van het RIVM te wachten. Wilt u alvast een afspraak maken voordat u de brief van het RIVM ontvangen heeft? Dat kan nu, online of telefonisch. Vanwege de drukte bij het centrale callcenter, kunt u dit het beste digitaal via de website doen.

U kunt de landelijke afsprakenlijn bellen voor een afspraak via 0800-7070. Dit nummer is dagelijks bereikbaar tussen 08.00 en 20.00 uur. Je kunt ook online een afspraak plannen voor de boosterprik. GGD Limburg-Noord kan deze afspraak niet voor u plannen.

Het heeft geen zin om een afspraak in te plannen als u nog niet aan de beurt bent. GGD GHOR Nederland controleert iedere dag de ingeplande afspraken op geboortejaar en annuleert afspraken van mensen die nog niet aan de beurt zijn. Heeft uw partner wel een uitnodiging en voldoet u allebei aan alle voorwaarden? Dan kunt u samen informeren bij de landelijke afsprakenlijn 0800-7070 of een gezamenlijke afspraak mogelijk is. 


U vindt meer informatie over de boosterprik op de website van het RIVM en op onze pagina boostervaccinatie