GGD
Nieuws
Geplaatst op: 25-07-2022 om 15:02 uur
Laatst gewijzigd op: 25-07-2022 om 15:10 uur

Uitnodiging booster of herhaalprik ontvangen

25 juli 2022

Ontving u laatst een uitnodiging van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) voor een booster- of herhaalprik tegen het coronavirus? Wij merken dat mensen naar de priklocatie komen, terwijl zij alle benodigde prikken al hebben ontvangen. Het kan dus zijn dat u toch een uitnodiging hebt ontvangen. 

Wij adviseren daarom eerst goed te controleren welke prikken u al heeft gekregen. Komt u in aanmerking voor één van beide prikken, dan kunt u bij de GGD terecht voor uw gewenste prik.

1. Boosterprik: deze prik is extra boven op de eerdere basisvaccinatie(s). U kunt de extra prik drie maanden na uw laatste vaccinatie of coronabesmetting krijgen. Meer informatie over de boosterprik. 
2. Herhaalprik: deze prik is in principe voor de doelgroep 60-plussers, mensen met syndroom van Down en mensen met een medisch hoog risico. Meer informatie over de herhaalprik.

Informatie
U kunt zelf inloggen met DigiD via mijn.rivm.nl/vaccinaties/login om te kijken welke prikken u al heeft gehad. 
Heeft u nog andere vragen over het prikken tegen het coronavirus, kijk dan op www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-vaccinatie.