GGD

Reisadvies en beroepsgroepen

Het is mogelijk online een afspraak te maken voor onze reizigersspreekuren; voor een reis, vaccinaties voor beroepsgroepen en vervolgvaccinaties. Onze spreekuren op de locaties Venlo-Blerick en Roermond zijn online en telefonisch in te plannen. De locaties Venray en Weert zijn nog niet geopend. Zie voor het maken van een afspraak 'Een (online) afspraak maken?' Wil je een vaccinatie op maat? Dan kun je een afspraak maken door een mail te sturen naar infectieziekten@vrln.nl

Corona

Bij gezondheidsklachten die passen bij het coronavirus (zoals koorts of verkoudheidsklachten) vragen wij u uw afspraak af te zeggen via het Klantcontactcentrum. Bel hiervoor 088 - 119 12 00 of mail reisadvies@vrln.nl.

Het is niet mogelijk om een afspraak te plannen voor de COVID-vaccinatie in een van onze spreekuren voor reizigers of beroepsgroepen. De COVID-vaccinatie wordt alleen gegeven op de hiervoor speciaal ingerichte vaccinatielocaties. Ga voor meer informatie naar www.ggdlimburgnoord.nl/coronavirus.

 


reisadvisering

Gezond op reis, gezond thuis. Maak 4 tot 6 weken voor vertrek een (online) afspraak voor een reisadvies en vaccinaties. Gaat u langer dan 3 maanden reizen? Kom dan bij voorkeur 7 maanden voor vertrek. Vertrekt u binnen 7 maanden? Maak dan zo snel mogelijk een afspraak.

Heb ik een reisvaccinatie nodig? Bekijk hier uw vaccinatie-advies per land of download de GGDReistmee-app.

Wat neem ik mee naar het consult voor reisadvisering?

 • Reisroute. Belangrijk voor het advies en eventuele, bijbehorende vaccinaties of malariatabletten.
 • Vaccinatieboekje of andere bewijzen van inenting (indien in uw bezit).
 • Voor kinderen de vaccinatiekaart van het consultatiebureau.
 • Geldig legitimatiebewijs: paspoort, rijbewijs of identiteitsbewijs.
 • Actueel overzicht van geneesmiddelen
 • Pinpas, let op: betaling met creditcard is niet mogelijk

Heeft u vragen over reisvaccinaties? Ga voor meer informatie naar de pagina veel gestelde vragen van GGD reisvaccinaties.

Ga voor het maken van een afspraak naar het kopje "een (online) afspraak maken".

beroepsvaccinaties/ beroepsgroepen/ bedrijfsvaccinatie

Heeft u een nieuwe baan of heeft u voor uw werk een vaccinatie nodig? Hiervoor kunt u bij ons terecht.

Zie voor het maken van een afspraak het kopje "een (online) afspraak maken". Indien u besluit online een afspraak te maken, wordt gevraagd naar welk land u reist. Hier kunt u Nederland aangeven.

Een (online) afspraak maken?

Bent u een bijzondere reiziger?

Ja, indien u:

 • afweeronderdrukkende medicijnen gebruikt;
 • recent behandeld bent voor kanker;
 • een orgaan- of beenmergtransplantatie onderging;
 • een aandoening van uw afweersysteem of een HIV-infectie heeft;
 • geen of onvoldoende miltfunctie heeft;
 • een chronische aandoening van lever of nieren heeft.

Wij vragen u in dat geval contact met ons op te nemen via reisadvies@vrln.nl, dan kunnen wij een passende afspraak voor u maken.

Online afspraak maken

Maak een keuze uit:

Het is ook mogelijk via ons Klantencontactcentrum een afspraak in te plannen. Bel 088 - 119 12 00; kies optie 2 voor reizigersafspraken en optie 3 voor vaccinaties beroepsgroepen.

Corona

Bij gezondheidsklachten die passen bij het coronavirus (zoals koorts of verkoudheidsklachten) vragen wij u uw afspraak af te zeggen via het Klantcontactcentrum. Bel hiervoor 088 - 119 12 00 of mail reisadvies@vrln.nl.

coronavirus en reizen

Het is niet mogelijk om een afspraak te plannen voor de COVID-vaccinatie in een van onze spreekuren voor reizigers of beroepsgroepen. De COVID-vaccinatie wordt alleen gegeven op de hiervoor speciaal ingerichte vaccinatielocaties.

Binnen onze GGD is het niet mogelijk om een corona-vrij verklaring aan te vragen. Voor meer informatie over mogelijkheden om deze verklaring te kunnen ontvangen, verwijzen wij u door naar uw reisorganisatie of luchtvaartmaatschappij.

Kijk op de website van de Rijksoverheid voor actuele informatie over het reizen van en naar het buitenland.
op reis binnen Europa

Gaat u op reis binnen Europa? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor vaccinaties of reisadviezen. Denk hierbij aan een vaccinatie tegen tekenencefalitis, rabiës en de DTP.

Wilt u weten of er voor uw reisbestemming in Europa adviezen zijn? Download dan de GGD Reist mee app en zoek hier uw reisbestemming op.

toestemmingsverklaring
Bij het behandelen van kinderen tot 16 jaar, waarbij de ouder of verzorger niet aanwezig is, hebben wij toestemming nodig van de ouders (of voogden). Een voorbeeld van een behandeling is het krijgen van een inenting. Wij vragen u daarom een toestemmingsverklaring voor behandeling minderjarigen in te vullen.
Kosten en vergoedingen

Wat zijn de kosten?

Worden de vaccinaties vergoed door mijn zorgverzekeraar?

Volg ons op sociale media

GGD reisvaccinaties is te volgen op verschillende sociale media kanalen:

of installeer de App 'GGD reist mee'.