GGD GGD Limburg-Noord

Seks soa en hiv

Heb je een vraag over seksueel overdraagbare aandoeningen, anticonceptie, veilig vrijen of risico’s tijdens seks? Maak een afspraak. Onze medewerkers helpen je graag. Dit kan door middel van (telefonische) gesprekken, onderzoek, advies, of het doorverwijzen naar een specialist. Net wat in jouw situatie nodig is.

 

Maak hier een online afspraak 

of bel 088-119 1200 en kies keuze 4 (maandag t/m vrijdag van 9.00-12.30 uur)

Vragen over seksualiteit
Jongeren met vragen over seksualiteit kunnen voor informatie, begeleiding en behandeling terecht bij de GGD. Ook als je een vraag hebt over onbedoelde zwangerschap, anticonceptie of de morning-afterpil. De GGD kan recepten voorschrijven voor alle vormen van anticonceptie en voor de morning-afterpil.
Inloopspreekuren

Sekswerkers

Ontvang je geld in ruil voor seks? Dan kun je bij ons zonder afspraak terecht voor een soa- en hiv-test, hepatitis B-vaccinatie en alle vragen over seks. 
Op locatie Roermond is iedere eerste maandag van de maand van 14.00 tot 16.00 uur een inloopspreekuur. Kom op tijd, want we behandelen je op volgorde van binnenkomst. 

Let op! Het inloopspreekuur van 6  augustus komt te vervallen.

Mannenseks

Ben je een man die (ook) seks heeft met mannen (MSM)? Dan is er een speciaal inloopspreekuur voor je. Je kunt hier zonder afspraak terecht voor een soa en hiv test, hepatitis B- vaccinatie en alle vragen over seks. Mocht je soa-gerelateerde klachten hebben, neem dan telefonisch contact met ons op. De eerstvolgende spreekuren zijn: 20 september, 18 oktober, 15 november en 13 december op locatie Blerick van 17.00 tot 19.00 uur. Kom op tijd want we behandelen je op volgorde van binnenkomst en zorg dat je 15 minuten voor sluiting aanwezig bent.

 

GGD Meets Gay

Meer informatie: Facebook en Twitter.

GGD Zuid- Limburg

Locaties en spreekuren.

Voorkom een soa bij je partner
Blijkt uit het onderzoek dat je een soa hebt, waarschuw dan je partner(s) waarmee je onveilige seks hebt gehad. Zo kun je voorkomen dat er nog meer mensen besmet raken. Je sekspartner(s) kunnen op tijd worden behandeld. Vindt je dit moeilijk? Vraag de verpleegkundige van de GGD of deze uw partner(s) informeert.

De GGD waarschuwt onder andere via partnerwaarschuwing.nl
mogelijk hiv opgelopen?

Met een kuur kun je de kans verkleinen dat je hiv-positief wordt. Die medicijnkuur heet PEP (Post Expositie Profylaxe). PEP bestaat uit een behandeling van vier weken met hiv-remmers. Het is belangrijk dat je snel begint: binnen 72 uur nadat je onveilige seks hebt gehad.

Denk je dat je in aanmerking komt voor PEP? Neem snel telefonisch contact met ons op. Buiten kantoortijden en in het weekend kunt je terecht bij de spoedeisende hulp van het dichtstbijzijnde ziekenhuis.